пʼятниця, 02 жовтня 2020 12:55

Затримали злочинців, які вимагали гроші в підприємців і жителів регіону

Затримали злочинців, які вимагали гроші в підприємців і жителів регіону
Основним джерелом доходу для вимагачів були підприємці Центрального ринку міста Черкаси. Фото: npu.gov.ua

На Черкащині поліцейські затримали злочинців, які вимагали гроші в підприємців і жителів регіону. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський із депутатом вибивали неіснуючі борги

"Починаючи з середини 90-х представники злочинної групи на регулярній основі здійснювали свою протиправну діяльність із вимагання коштів у підприємців та громадян обласного центру. Дії фігурантів справи координував 67-річний так званий кримінальний авторитет, який безпосередньо розподіляв кошти між вимагачами та контролював "дисципліну" всередині злочинної групи" – йдеться в повідомленні.

Основним джерелом доходу для вимагачів були підприємці Центрального ринку міста Черкаси. У середу, 30 вересня, поліцейські затримали членів злочинної групи під час одержання грошей як щоденних поборів з підприємців ринку в обмін на неперешкоджання їхній діяльності. У деяких ситуаціях злочинці для переконливості своєї позиції застосовували щодо потерпілих фізичний та психологічний вплив, пошкоджували особисте майно.

Після затримання зловмисників поліцейські провели обшук їхніх місць проживання та автомобілів. Вони вилучили гроші, вогнепальну та холодну зброю, блокноти з чорною бухгалтерією, розписки та два автомобілі.

Ватажку злочинної групи та двом його спільникам оголосили про підозру за вимагання. Досудове розслідування триває.

У Пологах Запорізької області затримали банду, що викрадала людей через вигадані борги. Затримані – 4 раніше судимих за тяжкі злочини жителів Пологівського району.

Зараз ви читаєте новину «Затримали злочинців, які вимагали гроші в підприємців і жителів регіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути