середа, 02 червня 2021 13:34

Заступника голови ОДА впіймали на хабарі
4

У Києві слідчі ДБР викрили на хабарі в $160 тис. заступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка та його спільника. Посадовець обіцяв сприяння в приватизації готельного комплексу "Слов'янський".

Спільник представлявся керівником готелю та за грошову винагороду гарантував перемогу учаснику відкритих торгів із продажу комплексу, повідомляє пресслужба ДБР.

"Гроші призначалися заступникові голови Чернігівської ОДА, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні. Ця схема забезпечила б продаж престижного готельного комплексу за заниженою вартістю. Для реалізації задуманого посередник познайомив учасника торгів із посадовцем. Стартова ціна готелю, що розташований на березі Десни в Новгороді-Сіверському, становить понад 26 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Фото: dbr.gov.ua

Спільникам повідомили про підозру в шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній податківець із дружиною попалися на афері з чужим будинком

Колишній помічник народного депутата займався шахрайством, "продаючи" посади в Офісі президента. Злочинець пообіцяв потерпілому допомогти в працевлаштуванні до ОП. Вартість "послуг" оцінив у $200 тис.

Зараз ви читаєте новину «Заступника голови ОДА впіймали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути