неділя, 26 грудня 2021 08:01

Застрелений міський голова та 13 трупів на дорозі: пригадуємо найгучніші НП
14

Під Черніговом 7 грудня зіткнулися вантажівка та маршрутка з пасажирами. Розбилися цілі сім'ї. Загинули 13 людей. Ця аварія стала наймасштабнішою за останній рік.

Також 2021 позначився масштабними смертельними пожежами та гучними вбивствами. Gazeta.ua пригадує нарезонансніші НП року.

У Харкові вдень, 21 січня, загорівся двоповерховий пансіонат для літніх людей "Золотий час" на вул. Нижній Гиївській, 150б. У будинку перебували 27 пацієнтів і четверо працівників. Загинули 15 — дев'ятеро жінок і шестеро чоловіків від 67 до 91 року. Були лежачі. За три дні в лікарні від стресу помер 80-річний.

Працював пансіонат нелегально, будівля не була введена в експлуатацію. На електро- та газопостачання немає дозволів. Затримали чотирьох — власника будинку Славіка Акопяна, орендаря В'ячеслава Кравченка, його дружину Ольгу й адміністратора Ігоря Мирончука. Суди у справі тривають.

Автор: REUTERS
  У Харкові  загорівся двоповерховий пансіонат для літніх людей "Золотий час".   У будинку перебували 27 пацієнтів і четверо працівників. Загинули 15
У Харкові загорівся двоповерховий пансіонат для літніх людей "Золотий час". У будинку перебували 27 пацієнтів і четверо працівників. Загинули 15

У Запоріжжі 3 лютого о 23:25 сталася пожежа в обласній інфекційній лікарні. Cпалахнуло в боксі реанімації на першому поверсі. Там лежали хворі на коронавірус. Загалом у приміщенні було 12 людей. Пожежники намагалися загасити полум'я і врятувати пацієнтів. Більшість із них були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

Автор: zp.npu.gov.ua
  У Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа. Загинули три  пацієнти та лікарка
У Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа. Загинули три пацієнти та лікарка

Шестеро пацієнтів, анестезіолог Антон Клімов і медбрат Олександр Сімін отруїлися чадним газом та обпеклися. Анестезіологиня 26-річна Ольга Гліва і троє пацієнтів — загинули від опікового шоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денис Родіков скоїв самогубство після смерті прийомних батьків

У боксі реанімації вибухнула система, що постачає кисень до апаратів ШВЛ. Після пожежі з'ясувалося, що киснева лінія була недобудована.

Поліція затримала 64-річного завгоспа лікарні, відповідального за протипожежну безпеку. Винуватцям загрожує до восьми років в'язниці.

Автор: facebook.com/ogolubovska
  Загибла під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя лікарка Ольга Гліва
Загибла під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя лікарка Ольга Гліва

У Польщі 5 березня близько 23:50 розбився рейсовий український автобус Познань — Херсон. Аварія сталася поблизу міста Ярослав Підкарпатського воєводства.

Автобус пробив огорожу, злетів з естакади й перекинувся в канаву. У салоні були 55 пасажирів і двоє водіїв, всі — українці: заробітчани і студенти. Одна жінка — зі Львівщини, решта — жителі Одеської, Дніпропетровської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Троє жінок і двоє чоловіків загинули. Ще 39 людей забрали до шести тамтешніх лікарень. Згодом там померли ще троє пацієнтів.

Автобусом керував 48-річний Володимир. Має великий водійський стаж. На міжнародних перевезеннях працював понад три роки. Йому висунули звинувачення в ненавмисному скоєнні ДТП. Вироку у справі ще немає.

Автор: tvn24.pl
  6 березня витягли з кювету й поставили на колеса  український автобус,  що прямував із польської Познані. Перевернувся напередодні вночі. Самотужки вибратися змогли четверо з 55 пасажирів. П’ятеро — загинули
6 березня витягли з кювету й поставили на колеса український автобус, що прямував із польської Познані. Перевернувся напередодні вночі. Самотужки вибратися змогли четверо з 55 пасажирів. П’ятеро — загинули

У ніч проти 22 березня в в тому ж місці злетів із естакади ще один автобус із українцями. Їхав із Вроцлава в Чернівці. В салоні були вісім пасажирів і два водії. Одна людина загинула, ще п'ятеро скалічилися.

За кермом був 23-річний водій, йому висунили звинувачення польські правоохороці. Загиблий - його вітчим, другий водій.

Автор: tvn24.pl
  На півдні Польщі розбився автобус із українцями. Одна людина загинула, ще п'ятеро  скалічилися
На півдні Польщі розбився автобус із українцями. Одна людина загинула, ще п'ятеро скалічилися

У селі Щасливе Олешківського району на Херсонщині удень 11 березня знайшли мертвою 7-річну Марію Борисову. Зникла 7 березня. Дівчинку цілодобово шукали з пів тисячі людей. Припускали, що Марію викрали.

На п'ятий день тіло дівчинки знайшли в хліві без даху, неподалік будинку родини Марії. Було зав'язане в полімерному мішку. Дитину зґвалтували й задушили руками у день зникнення, встановили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братові давав останній шанс. Але він не виправився"

На підозрюваного вийшли в день похорону дівчинки. Це - місцевй 62-річний Микола. Мав три судимості за хуліганство і побиття. Вийшов із в'язниці 2005-го. У злочині він зізнався. Повісився в камері слідчого ізолятора 23 квітня. Справу закрили у зв'язку зі смертю підозрюваного.

Автор: t.me/mvs_ukraine
  У селі Щасливе на Херсонщині 7 березня зникла 7-річна Марія Борисова. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена. ПІдозрюваний - 62-річний місцевий житель. У день похорону дівчинки порізав вени. Його біологічні зразки першочергово були перевірені молекулярно-генетичною експертизою, яка встановила його причетність
У селі Щасливе на Херсонщині 7 березня зникла 7-річна Марія Борисова. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена. ПІдозрюваний - 62-річний місцевий житель. У день похорону дівчинки порізав вени. Його біологічні зразки першочергово були перевірені молекулярно-генетичною експертизою, яка встановила його причетність

У селі Шепарівка Коломийського району на Івано-Франківщині 28 липня на двоповерховий будинок упав спортивний літак "WT-10 Адвантік". Загинули пілот 60-річний Ігор Табанюк та троє пасажирів із США — 20-річні Амром Фромовіц, Лазер Брілл і Герші Вайц. Навчалися в Ізраїлі. В Україну приїхали відпочити.

Будинок належав місцевому Валерію Помагаєву, 67 років. Жив із родинами дітей та онуками — всього дев'ятеро людей. На момент падіння у хаті була старша донька господаря Ольга Корчева з двома дітьми. Встигли вийти надвір.

Ігор Табанюк мав 40-річний стаж пілота. 2010 року з однодумцями створив невеликий аеродром у райцентрі. Проводив заняття для пілотів-початківців. Катастрофу могли підлаштувати, бо Табанюку погрожували й хотіли відібрати летовище, говорять рідні загиблого.

Автор: ua-reporter.com
  Ігор Табанюк 40 років працював у авіації. Регулярно літав і навчав пілотів-початківців. Його поховали поряд із сином, який теж розбився під час польоту 2013-го
Ігор Табанюк 40 років працював у авіації. Регулярно літав і навчав пілотів-початківців. Його поховали поряд із сином, який теж розбився під час польоту 2013-го

Ветеран АТО 43-річний Володимир Прохнич вранці 4 серпня погрожував підірвати гранатою будівлю Кабінету міністрів у Києві. Був начебто незадоволений роботою уряду, а також неналежним, на його думку, фінансовим забезпеченням колишніх військових. Здатися його вмовив товариш. Прохнича затримали. Повідомили про підозру за трьома статтями — захоплення державних будівель, незаконне позбавлення волі й незаконне поводження зі зброєю. З-під варти його відпустили під цілодобовий домашній арешт 4 листопада. Перед тим у жовтні справу передали до суду.

Автор: bbc.com_ukrainia
  Силовики виводять Володимира Прохнича з будівлі Кабінету міністрів у Києві 4 серпня. Прийшов туди з гранатою. Погрожував підірвати. Після розмови з другом — добровільно віддав
Силовики виводять Володимира Прохнича з будівлі Кабінету міністрів у Києві 4 серпня. Прийшов туди з гранатою. Погрожував підірвати. Після розмови з другом — добровільно віддав

У селі Вільне в передмісті Кривого Рогу на Дніпропетровщині в заміському будинку 15 серпня знайшли з простреленими грудьми мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова. У поліції розглядали кілька версій — убивство, самогубство й необережне поводження зі зброєю. Також — доведення до самогубства.За три місяці за загадкових обстаин померли ще двоє його братів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У будинку заклали вибухівку, щоб приховати вбивство

Рідного брата Костянтина Павлова знайшли мертвим у власній квартирі 18 жовтня. 44-річного Андрія Павлова зайшов провідати друг і виявив тіло. Причина смерті – алкогольна інтоксикація.

Двоюрідного брата загиблого мера - Бориса Павлова - знайшли в зашморгу 10 листопада. Чоловік важко хворів. У нього виявили рак шлунку. Але в операції відмовили, бо ще й діагностували туберкульоз.

Автор: KR.GOV.UA
  Костянтин Павлов у грудні 2020 року  став міським головою Кривого Рогу на Дніпропетровщині. 15 серпня його знайшли застреленим у заміському будинку. Обставини загибелі з’ясовують слідчі
Костянтин Павлов у грудні 2020 року став міським головою Кривого Рогу на Дніпропетровщині. 15 серпня його знайшли застреленим у заміському будинку. Обставини загибелі з’ясовують слідчі

26 жовтня в Харкові 16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet. Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

Автор: DIALOG.UA
  Харків’янина 16-річного ­Миколу арештували   без права на заставу. За кермом Infiniti   він проїхав на червоне світло й на перехресті протаранив легковик Chevrolet
Харків’янина 16-річного ­Миколу арештували без права на заставу. За кермом Infiniti він проїхав на червоне світло й на перехресті протаранив легковик Chevrolet

Підлітка затримали. Експертизи довели, що причиною аварії стало порушення правил дорожнього руху. Харківський у момент зіткнення їхав зі швидкістю 180 км/год. Справу передали до суду. Щодо батьків Харківського слідчі відкрили два кримінальні провадження.

Автор: COMMENTS.UA
  Водій Chevrolet після зіткнення з позашляховиком Infiniti загинув. Машину розірвало на частини. Підліток, що скоїв зіткнення, не має водійських прав
Водій Chevrolet після зіткнення з позашляховиком Infiniti загинув. Машину розірвало на частини. Підліток, що скоїв зіткнення, не має водійських прав

А 12 грудня у Луцьку 16-річний Дмитро Рудюк тікав від патрульних на Renault Megane та в'їхав у людей на пішохідному переході. Унаслідок зіткнення скалічилися шість людей. Найбільше постраждали 39-річна жінка та її 5-річний син. Водій тілесних ушкоджень не зазнав. На час слідства його відпустили під домашній арешт.

Автор: t.me/pavlovskynews
  У Луцьку 16-річний Дмитро Рудюк на Renault Megane промчав на червоне світло та в'їхав у людей. Скалічив п'ятьох дорослих і 5-річну дитину
У Луцьку 16-річний Дмитро Рудюк на Renault Megane промчав на червоне світло та в'їхав у людей. Скалічив п'ятьох дорослих і 5-річну дитину

7 грудня поблизу села Брусилів на Чернігівщині приблизно о 7:55 маршрутний автобус із пасажирами, що рухався з Борзни в Чернігів, зіткнувся із фурою. 13 людей загинули, серед них - водій маршрутки. Ще семеро скалічилися.

Винуватцем аварії є водій вантажівки Сергій Карповець. Саме він виїхав на зустрічну смугу, за даними слідства. Його взяли під варту на два місяці, за рішенням суду. Можуть ув'язнити на 10 років.

Автор: facebook.com/Serhii.Vasylyna
  Під Черніговом зіткнулися маршрутка і вантажівка. 13 загиблих, ще семеро людей у лікарні
Під Черніговом зіткнулися маршрутка і вантажівка. 13 загиблих, ще семеро людей у лікарні

Уночі 22 грудня у селі Селище під Вінницею спалахнув комплекс відпочинку "Батерфляй". Загалом на момент займання в будівлі було 57 людей. З них 53 дітей віком від 6 до 15 років. Усі вони залишили приміщення до приїзду рятувальників.

Автор: vn.npu.gov.ua
  Під Вінницею горів комплекс відпочинку "Батерфляй". Двоє загиблих
Під Вінницею горів комплекс відпочинку "Батерфляй". Двоє загиблих

Заблокованими вогнем на шостому поверсі опинилися троє працівників. Рятуючись, вони стрибали вікон. 21-річна переселенка з Криму загинула на місці. 19-річна офіціантка та 43-річний сантехнік скалічилися. Їх госпіталізували. Чоловік помер у лікарні наступного дня.

Орендарку 46-річну Жанну Орачевську відправили під цілодобовий домашній арешт до 23 лютого. Її звинувачують в порушенні правил протипожежної безпеки. Можуть ув'язнити на вісім років.

У Старому Салтові Чугуївського району на Харківщині в ніч на 29 липня в занедбаній будівлі знайшли вбитою 6-річну Мирославу Третяк. Її щонайменше 10 разів ударили по голові. Експертиза підтвердила зґвалтування.

Єдиний підозрюваний – сусід убитої 13-річний Богдан Федь. Заманив дитину до будинку під приводом нарвати яблук у саду, за даними слідства. Родини дітей жили у двоповерхівці на вул. Миколи Некрасова. Того дня діти посварилися.

Підліток пройшов судові психіатричну та психологічну експертизи. Усвідомлював свої дії та їх наслідки, за висновками досліджень. 2 грудня Вовчанський райсуд виніс хлопцеві вирок – його направили до спеціального навчально-виховного закладу для дітей та підлітків на три роки роки.

Зараз ви читаєте новину «Застрелений міський голова та 13 трупів на дорозі: пригадуємо найгучніші НП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути