середа, 31 липня 2019 20:11

Зарізали через рюкзак: розповіли подробиці вбивства українця в ПАР

Зарізали через рюкзак: розповіли подробиці вбивства українця в ПАР
Українця Івана Іванова в ПАР вбили грабіжники. Фото: Страна.ua

Українця Івана Іванова, який загинув 27 липня в Південноафриканській республіці, вбили грабіжники.

На українця напали в національному парку Столова гора. Грабіжники хотіли забрати рюкзак, однак Іван почав відбиватися, після чого отримав два удари ножем в груди. Про це повідомляє "Страна.ua".

"Це було пограбування, зазіхнули на рюкзак туриста, який він не захотів віддати, спробував боротися, і тоді його двічі штрикнули ножем в груди. Наш співвітчизник стік кров'ю. Що дивно, напад стався в досить людному місці недалеко від парковки серед білого дня. Це безпечний маршрут, який часто відвідують туристи, тут виходять гарні фото. Але, звичайно, в країні високий рівень злочинності, потрібно бути обачним", - розповів посол України в ПАР Тарас Кузьмич.

Правоохоронці вже затримали нападників. Один із них - 23-річний Синаї Мпоселву, злочинець зі стажем, який знаходився на достроковому звільненні.

"Затримати Мпоселву допомогли місцеві жителі, він був в крові, з рюкзаком і мобілкою Іванова", - говорить Кузьмич.

За словами дипломата, місцева влада дуже серйозно взялися за розслідування вбивства.

"Для ПАР це величезний удар по туризму, який годує країну. Тим більше інцидент стався в популярному серед туристів Кейптауні... Інцидент вийшов на рівень місцевого парламенту, який ухвалив виділити додатково півсотні патрульних в нацпарку, де вбили Іванова, а ще по вбивству відбудеться спецзасідання поліції і влади", - наголосив Кузьмич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В туристичній Анталії за два місяці померли 13 українців

Іванов, за словами посла, працював в аграрному секторі, в ПАР приїхав у справах і залишився ще на два дні подивитися околиці. Його дружина Тіна, сини Гліб і Макар і дочка Таїсія зараз знаходяться у її батьків в Литві, куди вони приїхали зі Швейцарії, де останнім часом жив і працював Іванов.

Своячка убитого українця, Діна Іванова, розповіла, що Іванов - колишній моряк, крім морської академії в Одесі він отримав юридичну та економічну освіту у Великобританії, вільно володів чотирма мовами.

"Ваня багато подорожував, в ПАР йому сподобалося. Він колекціонував ножі і від них же і прийняв таку жахливу смерть", - розповіла родичка загиблого.

В Італії два американських туриста вбили поліцейського, який намагався повернути вкрадену сумку. Туристи вкрали сумку та мобільний телефон у місцевого наркодилера, який продав їм аспірин замість наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Зарізали через рюкзак: розповіли подробиці вбивства українця в ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути