вівторок, 26 лютого 2019 16:10

Зайцевій і Дронову оголосили вирок

Зайцевій і Дронову оголосили вирок
У Київському районному суді Харкові суддя Віктор Попрас огосив вирок обвинуваченим у резонансній ДТП Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. Фото - ГолосUA

26 лютого в Київському районному суді Харкові суддя Віктор Попрас оголосив вирок обвинуваченим у резонансній ДТП Олені Зайцевій та Геннадію Дронову - по 10 років в'язниці.

Справу слухали у суді понад рік. Було проведено десятки експертиз та досліджень. Прокуратура просила для обох обвинувачуваних по 10 років в'язниці із позбавленням права на 3 роки керувати транспортними засобами. Захист Геннадія Дронова наполягав на недоведеній вині. Адвокати Зайцевої говорили, що у аварії винен саме Дронов. Вина водійки Lexus в тому, що перевищила швидкість, а відтак, має лише заплатити штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не прошу пом'якшити мені міру покарання: що сказав у останньому слові Дронов

Те, що Зайцева була під дією наркотиків, довести не змогли. Лікар-нарколог Олена Федірко, яка її оглядала, дала покази в суді. Експерта розшукували понад 6 місяців. Вона підтвердила: після ДТП у Зайцевої були звужені зіниці, нестійка хода. Це наслідок перенесеної травми або стресу. Опіати могли з'явитися у сечі. Це не обов'язково мали бути наркотики.

ДТП сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова 18 жовтня торік. Lexus Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло у натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися. У сечі Олени виявили опіати (наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. — Gazeta.ua). Результати експертизи під час судового засідання оголосив прокурор.

Зараз ви читаєте новину «Зайцевій і Дронову оголосили вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути