субота, 28 квітня 2007 14:19

Захищаючи пам"ятник Воїнові-визволителеві в Талліні загинув росіянин

Громадянин РФ, який постійно проживає в Естонії, загинув в результаті зіткнень, які сталися під час спроби естонської влади розігнати маніфестації на захист пам"ятника Воїнові-Визволителеві, які пройшли в Талліні в ніч з 26 на 27 квітня, повідомляє МЗС РФ.

"Спочатку естонська влада у відповідь на офіційні запити російського посольства в Талліні запевнила, що серед постраждалих наших громадян немає. Згодом з"ясувалося, що загинув російський громадянин, проте поки нам так і не надали дані про його прізвище і обставини смерті", - мовиться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

Росія висловила співчуття рідним і близьким загиблого, і зажадала від естонської влади "надання всієї інформації про те, що трапилося, оперативного проведення розслідування і притягання до відповідальності винних в цьому злочині".

"Розраховуємо, що діям естонської влади буде дана адекватна міжнародна оцінка, зокрема з боку партнерів Естонії по Євросоюзу і НАТО, а також в Раді Європи і ОБСЄ", - заявляє МЗС Росії, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Захищаючи пам"ятник Воїнові-визволителеві в Талліні загинув росіянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути