неділя, 08 вересня 2024 22:29

Загинув відомий аеророзвідник та радник міністра Ярослав Олійник

Загинув відомий аеророзвідник та радник міністра Ярослав Олійник
Відомий аеророзвідник та урядовець Ярослав Олійник "Локі" загинув у ДТП. Фото: facebook.com/anna.gvozdiar

Радник міністра стратегічної промисловості Ярослав Олійник "Локі" загинув у ДТП. Він також був відомим аеророзвідником і волонтером.

Разом із ним також загинула його дружина Ніна. Про це у Facebook повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей Ганна Гвоздяр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже три заводи в Україні виготовляють FPV-дрони

"Ярослав був щирою та веселою людиною, що присвятила все своє – на жаль, дуже недовге – життя боротьбі з ворогом. Це велика втрата для всіх нас. Для мене Локі став першим колегою в Міністерстві, він багато чому навчив мене, а я – його", – написала Гвоздяр.

Інформацію про смерть Олійника підтвердили директор воєнного напрямку у фонді "Повернись живим" Андрій Римарук та колишній міністр стратегічної промисловості, позаштатний радник голови Офісу президента України Олександр Камишін.

Олійник був одним із перших членів оновленої команди МінСтратегПрому. Він доєднався до міністерства минулого літа прямо з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів.

"Немає слів, щоб описати цю трагедію, особливо усвідомлюючи, яку важливу роль Локі відігравав у роботі з безпілотниками та скільки він зробив для перемоги України….Він був щирою, справжньою, професійною та людяною людиною", – прокоментував трагічну звістку мер Тетієва Богдан Балагура.

Ярослав Олійник до роботи у Мінстратегпромі працював у фонді "Повернись живим". Там займався напрямком виробництва та застосування безпілотників в Україні. Зокрема, навчав пілотів БПЛА.

У 2023 році Олійник перейшов до Мінстратегпрому, де став радником міністра та зайнявся розвитком безпілотних систем.

Ярославу Олійнику було лише 28 років, з яких 10 він провів на війні. Попрощатися з ним можна буде у вівторок о 12-й в Михайлівському соборі, Київ.

Співзасновник "Монобанку" Володимир Яценко разом з групою інженерів з Дніпра налагодив виробництво сучасних українських безпілотників, які не досяжні для ворожих РЕБ і ППО та значно дешевше іноземних аналогів.

Усі БПЛА після виробництва та тестування одразу передаються на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Загинув відомий аеророзвідник та радник міністра Ярослав Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути