четвер, 21 липня 2022 14:37

В Україні розробили безпілотник, майже недосяжний для ворожих РЕБ та ППО

  Розробники готові налагодити масове виробництво БПЛА, щоби забезпечити ним українську армію. Фото: скріншот з сайта youtube.com/tsn
Розробники готові налагодити масове виробництво БПЛА, щоби забезпечити ним українську армію. Фото: скріншот з сайта youtube.com/tsn

Команда українських інженерів та програмістів розробила новий дрон, невловимий для ворожої ППО і значно дешевший порівняно з закордонними варіантами. Розробники готові налагодити масове виробництво БПЛА, щоби забезпечити ним українську армію.

Про це йдеться в сюжеті "ТСН" з випробувань першого українського БПЛА.

"Дрон може нести до шести РПГ-снарядів. При першому вильоті точність ураження склала три метри з висоти 100 метрів. Розробники прагнуть довести її до одного метра, але вже зараз цього достатньо, щоб знищувати техніку ворога, наприклад, танки. Оператор безпілотника може знаходитись за 20 км від об'єкту, а сам БПЛА практично недосяжний для ворожої ППО та засобів радіоелектронної боротьби, адже зроблений із сучасних матеріалів, які не містять металів чи інших складників, які у повітрі розпізнають системи ворога. Крім того, як зазначають розробники, дрон повністю електричний і відповідно не має теплового сліду, тому нанесення ударів по ньому значно ускладнене", - йдеться в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворога треба знати в обличчя: розповіли про дрони, які Путін просить в Ірану

За словами ініціатора проекту, співзасновника "Монобанку" Володимира Яценка, вже сьогодні російські загарбники змушені витрачати дороговартісні ракети для того, щоб поцілити в українські дрони.

"Був випадок, коли один наш безпілотник дуже нервував ворогів, і вони були вимушені застосувати ракету, щоб його збити. Коли мені сказали, що та ракета коштує понад $200 тис, а наш безпілотник на початку коштував всього $5 тис, то я був дуже щасливий, що ми працюємо з такою ефективністю", - розповів Яценко.

Він зазначив, що виробництво безпілотників незабаром планують поставити на конвеєр та за рік виготовити стільки, скільки зараз на озброєнні ворогів – не менше 2000 штук. Свої БПЛА група конструкторів не продає, а безкоштовно передає виключно військовим.

Українці за три дні назбирали 600 млн грн на турецькі безпілотники "Байрактар" для ЗСУ. Гроші перерахували благодійному фонду Сергія Притули. Збір хотіли проводити тиждень і отримати 500 млн грн, але українці впоралися за три дні й назбирали на 100 млн грн більше.

Литовці за три дні назбирали €5 млн на "Байрактар" для України. У Польщі та Канаді теж почали збирати гроші на "Байрактар".

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробили безпілотник, майже недосяжний для ворожих РЕБ та ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути