Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2023 17:52

Вже три заводи в Україні виготовляють FPV-дрони

Вже три заводи в Україні виготовляють FPV-дрони
Україна налагоджує виготовлення власних дронів. Фото: t.me/ssternenko

Три українські заводи вже виготовляють FPV-дрони.

Про це повідомив радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник на конференції iForum, повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

"Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі комплектуючих. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки", – сказав він.

Міністр оголосив п'ять основних кроків для досягнення цієї мети. Наголосив, що потрібно завжди надавати перевагу українському виробнику.

"У загальній концепції розвитку українського ОПК ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника – вперед", – вказав радник міністра.

Мінстратегпром працює для масштабування та розвитку ринку українських безпілотників. Шукає партнерів серед зарубіжних державних та приватних виробників, локалізує виробництво комплектуючих в Україні. Співпрацює з міжнародними інвесторами, фондами та виробниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці активно взялися за виробництво дронів

FPV – це дрони з пристроєм, за допомогою якого оператор бачить картинку з камери за допомогою окулярів, а не з дисплея планшета.

Співзасновник "Монобанку" Володимир Яценко разом з групою інженерів з Дніпра налагодив виробництво сучасних українських безпілотників, які не досяжні для ворожих РЕБ і ППО та значно дешевше іноземних аналогів. Усі БПЛА після виробництва та тестування одразу передаються на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Вже три заводи в Україні виготовляють FPV-дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути