пʼятниця, 17 вересня 2021 10:52

Загибель судді Писанця: слідство не відкидає версію вбивства

Загибель судді Писанця: слідство не відкидає версію вбивства
Під Києвом у будинку товариша знайшли мертвим суддю Печерського райсуду столиці Віталія Писанця. Справу веде Держбюро розслідувань. Фото: pc.ki.court.gov.ua

Слідство перевіряє всі можливі версії смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця.

Версію умисного вбивства не відкидають. Про це заявив в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зареєстровано кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Ми провели невідкладні слідчі дії та слідчий експеримент за участю осіб, які перебували безпосередньо на місці події в той час, коли це сталося. Будуть перевірені всі можливі версії слідства. Про виключення версії навмисного вбивства я б не поспішав стверджувати", - каже Сухачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція підтвердила загибель судді - її не пустили в будинок

Додав, що судово-медичну експертизу вже провели, призначили низку інших. Якщо будуть отримані вагомі докази для підтвердження тієї чи іншої версії і виникне потреба – кваліфікацію справи змінять.

Усі учасники події співпрацюють зі слідчими. Справа може бути завершена найближчим часом.

Суддю Печерського райсуду Києва Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби 11 вересня. Гостював у будинку відставного військового, брата колишнього міністра юстиції та керівника Верховного суду Петра Онопенка. У компанії був ще один товариш — слідчий Солом'янського райуправління поліції Києва Євген Хоменко.

У судді начебто раптово з носа пішла кров. Він встав, перечепився через вазу, впав і помер. Справу розслідує ДБР як умисне вбивство.

Віталій Писанець був суддею Свердловського міськсуду Луганської області з 1998-го по 2011 рік, а з 2011-го по 2015 рік працював головою зазначеного суду. 2015-го указом президента України переведений до Печерського райсуду Києва.

У столичному суді Писанець, серед іншого, був слідчим суддею справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Загибель судді Писанця: слідство не відкидає версію вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути