понеділок, 27 березня 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники не пускають цивільних у лікарні: у Луганській ОВА розповіли про життя в окупації

Загарбники не пускають цивільних у лікарні: у Луганській ОВА розповіли про життя в окупації
На Луганщині російські загарбники відбирають лікарні у цивільних. Фото: slovoidilo.ua

На Луганщині минулої доби від російських атак знов потерпала Білогорівка.

Українські війська там мужньо тримають оборону. Про це у Telegram повідомив виконувач обов'язків начальника Луганської ОВА Олексій Смирнов.

За його словами, загарбники не припиняють масованих артилерійських обстрілів населених пунктів і позицій українських військ.

"Воюють проти нас регулярні війська – мотострілецькі, повітрянодесантні, а також так звана "народна міліція ЛНР". Тому і втрати в них тут дещо менші, ніж на Донеччині, де переважно задіяні "вагнерівці". Втім, особовий склад й техніка противника зменшуються щодня. Так, хлопці з 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка знешкодили на нашому напрямку російський комплекс радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель", ‒ зазначив Смирнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганщина в окупації: розказали про критичну ситуацію в регіоні

Він повідомив про величезні втрати російських окупаційних військ. Загарбникам уже не вистачає місць у лікарнях для лікування поранених. Так, у Старобільську окупанти переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь для надання так званої спеціалізованої медичної допомоги пораненим.

"Місцеве населення, серед якого переважно люди похилого віку, не має можливості звернутися до лікаря. Також у будівлі проживають російські військові лікарі", ‒ повідомляють в ОВА.

Окрім того, на тимчасово захоплених територіях росіяни посилюють тиск на працівників підконтрольних органів, установ, організацій, підприємств, примушують людей отримувати паспорти РФ.

"Відповідно до постанови уряду РФ № 2571 трудові відносини з особами без російського громадянства зберігаються до 1 липня. Після цієї дати до таких осіб застосовуватимуться норми ворожого трудового законодавства, визначені для іноземних громадян та осіб без громадянства", ‒ зазначили в Луганській ОВА.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни роблять все можливе для пришвидшення примусової паспортизації. Зокрема, містами й селами регіону "гастролюють" пересувні пункти оформлення і видачі паспортів РФ.

На окупованих територіях Луганської області загарбники попереджають про необхідність проходження реєстрації для громадян РФ, які прибули для тимчасового проживання терміном понад три місяці. Це, дозволить не тільки посилити контроль на території так званої ЛНР, а й узаконить діяльність "гастролерів" під час так званих "перших виборів", які очікуються восени, повідомили в Луганській ОВА.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники не пускають цивільних у лікарні: у Луганській ОВА розповіли про життя в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути