субота, 25 березня 2023 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина в окупації: розказали про критичну ситуацію в регіоні

Луганщина в окупації: розказали про критичну ситуацію в регіоні
Для віддалених сіл та зруйнованих міст мінкульт РФ закуповує будинки культури на колесах. Фото: ЛОВА

На Луганщині російські окупанти вкотре обстріляли будинки в деокупованому Невському.

На захоплених територіях пересування обмежено незалежно від відстані до лінії фронту, повідомила пресслужба Луганської обласної військової адміністрації 25 березня.

"Залишається багато людей у Невському. І росіяни знають про це, тому практично щодня відкривають вогонь по населеному пункту. Близько шести місяців він перебував під окупацією, тому ворог обізнаний і стріляє прицільно. Загарбникам відомо, де саме залишаються люди та розташована вціліла інфраструктура, тому намагаються вдарити саме туди", – наголосив виконуючий обов'язки начальника ЛОВА Олексій Смирнов.

Позаминулої ночі противник вдарив по Невському ствольною та реактивною артилерією. Зруйновано житловий будинок, власник якого вже встиг виїхати за межі регіону. Це зберегло йому життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: розказали про рейди росіян у Чаплинці й свавілля в Енергодарі

Ускладнюють життя місцевого населення росіяни і в населених пунктах, які ще залишаються під окупацією. Там загарбники продовжують чинити тиск на мирних жителів. Все важче стає пересуватися між містами та селами. Зокрема, до села Плугатар можуть потрапити лише місцеві жителі й виключно за спеціальними перепустками.

"А ще для віддалених сіл та зруйнованих міст мінкульт РФ закуповує автоклуби – багатофункціональні будинки культури на колесах. Вони приїжджають до тих населених пунктів, де немає власних закладів культури, із затвердженою цим органом програмою. Усього для окупованих територій буде придбано 28 таких автівок", – ідеться у повідомленні.

Протягом 24 березня на Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни намагалися наступати в районі Серебрянського лісництва, а також поблизу Діброви та Білогорівки. Втім, ніякого успіху не досягли. Від обстрілів окупантів продовжують потерпати села поблизу лінії фронту. Минулої доби обстріляли Стельмахівку, Невське, Діброву і Білогорівку.

Українська авіація за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів. Наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та шість безпілотників противника різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили два пункти управління, чотири райони зосередження противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та дві станції радіоелектронної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина в окупації: розказали про критичну ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути