Ексклюзиви
субота, 25 березня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Бахмут триває: останні новини з передової від ЗСУ

Битва за Бахмут триває: останні новини з передової від ЗСУ
Наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та шість безпілотників противника різних типів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 395-а доба російського повномасштабного вторгнення в Україну. Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Наші захисники відбили на них 59 атак противника, повідомив уранці 25 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. На півдні противник обороняється на Запорізькому та Херсонському напрямках.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також у районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського та Ступочок Донецької області. На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Мар'їнка, Новомихайлівка та Вугледар", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формувань ворожих наступальних угруповань не виявлено. На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Синьківка, Діброва, Білогорівка і Спірне.

"Українська авіація за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів. Наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та шість безпілотників противника різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили два пункти управління, чотири райони зосередження противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та дві станції радіоелектронної боротьби", – звітує Генштаб.

Через значні втрати, які окупанти зазнають щодня, противником прийнято рішення щодо збільшення кількості ліжко-місць у наявних шпиталях, що функціонують на тимчасово захопленій території Луганської області. Зокрема, у населеному пункті Троїцьке кількість ліжко-місць військового госпіталя збільшено удвічі, з 200 до 400. Водночас, усіх поранених осіб офіцерського складу було евакуйовано на територію Російської Федерації гелікоптерами.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Бахмут триває: останні новини з передової від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути