пʼятниця, 24 березня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог евакуює лише поранених офіцерів, нижчих за рангом лишають помирати

Ворог евакуює лише поранених офіцерів, нижчих за рангом лишають помирати
У зв'язку зі збільшенням кількості отримання важких поранень та неякісним медичним забезпеченням, відзначається збільшення смертності серед поранених загарбників. Фото: eastnews.ua

Розпочалась 394-та доба російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Через значні втрати, які окупанти зазнають щодня, противником прийнято рішення щодо збільшення кількості ліжко-місць у наявних шпиталях, що функціонують на тимчасово захопленій території Луганської області, повідомив уранці 24 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Зокрема, у населеному пункті Троїцьке кількість ліжко-місць військового госпіталя збільшено удвічі, з 200 до 400. Водночас, усіх поранених осіб офіцерського складу було евакуйовано на територію Російської Федерації гелікоптерами в період з 17 по 18 березня", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни створили десятки "військкоматів" на окупованій Донеччині

У зв'язку зі збільшенням кількості отримання важких поранень та неякісним медичним забезпеченням, відзначається збільшення смертності серед поранених загарбників у період з 17 по 21 березня. Зокрема це відбувається через недостатньо професійний медичний персонал.

Міністерство оборони Російської Федерації з 1 квітня розпочне новий набір контрактників до російської армії. У планах Кремля – поповнити військо 400 тис. новобранців. Відомство вже розіслало в регіони документи із зазначенням кількості людей, з якими мають підписати контракти.

Зараз ви читаєте новину «Ворог евакуює лише поранених офіцерів, нижчих за рангом лишають помирати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути