пʼятниця, 24 березня 2023 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусова паспортизація та пропаганда: в Луганській ОВА розповіли про життя в окупації

Примусова паспортизація та пропаганда: в Луганській ОВА розповіли про життя в окупації
На Луганщині окупанти посилюють примусову паспортизацію. Фото: slovoidilo.ua

На тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни роблять все можливе для пришвидшення примусової паспортизації.

Зокрема, містами й селами регіону "гастролюють" пересувні пункти оформлення і видачі паспортів РФ. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Окупанти кажуть, що це робиться нібито "для зручності мешканців, особливо малорухливих громадян та пенсіонерів, яким складно самостійно дістатися стаціонарних пунктів, що перебувають у райцентрах".

"Втім, вони забувають сказати, що упродовж року не спромоглися відкрити мережу паспортних столів навіть у великих містах. Через це населення вимушене було їздити до Луганська. Але до Луганська – то по власних проблемах, а саме паспорт загарбники готові привезти хоч до будинку, аби тільки взяли", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавляють медичної допомоги: окупанти вигадали новий спосіб примусової паспортизації

Місцева окупаційна влада заздалегідь сповіщає громадян про місце та час прибуття пересувного пункту, а також допомагає у перекладі документів.

Тим часом РФ переймається пропагандою на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, грант президента РФ виділено на так зване "навчання журналістів" серед молоді тимчасово захоплених районів Луганщини.

"За попереднім планом, буде організована медіазона в Алчевську. Саме в ній до 30 листопада мають навчати підлітків "основам журналістики по-російськи", ‒ повідомляють в ОВА.

А поки загарбникам через величезні втрати доводиться збільшувати кількість ліжко-місць у наявних госпіталях. Зокрема, у Троїцькому кількість ліжко-місць збільшено удвічі – з 200 до 400.

"У той же час всіх поранених осіб офіцерського складу у середині березня евакуювали на територію РФ гелікоптерами. Крім того, серед поранених окупантів відзначається зростання випадків смертності у період з 17 по 21 березня. Це пов'язано зі збільшенням кількості отримання важких поранень та неякісним медичним забезпеченням", ‒ зазначають в ОВА.

На тимчасово захоплених Росією територіях Луганщини місцевих жителів шантажують прискоренням відмови від громадянства України. Там нашвидкоруч ухвалили закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури. Його вже введено в дію.

У п'ятьох тимчасово захоплених населених пунктах Луганщини російські окупанти залучають на військові навчання все чоловіче населення. Про початок таких тренувань загарбники оголосили у Старобільську, Щасті, Новому Айдарі, Новопскові та Нижньотеплому.

Зараз ви читаєте новину «Примусова паспортизація та пропаганда: в Луганській ОВА розповіли про життя в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути