неділя, 19 березня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусова паспортизація: на захоплених територіях Луганщини вигадали новий метод

Примусова паспортизація: на захоплених територіях Луганщини вигадали новий метод
На тимчасово захоплених територіях Луганщини триває примусова паспортизація. Фото: gettyimages.com

На тимчасово захоплених Росією територіях Луганщини місцевих жителів шантажують прискоренням відмови від громадянства України.

Там нашвидкоруч ухвалили закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури. Його вже введено в дію. Про це повідомили у Луганській ОВА.

Відтепер житель окупованої території не вважається громадянином України з моменту подачі відповідної заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти проводять примусову паспортизацію

"Тобто громадянин будь-якої іншої країни може це зробити виключно на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території РФ, цього взагалі не вимагають робити. А от жителів так званої ЛНР змушують поспішати. До того ж, хто знатиме, скільки насправді таких заяв буде написано власноруч, чи писала її людина та чи мешкає вона на зазначеній території", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом, у Рубіжному місцева окупаційна влада примушує людей отримувати громадянство РФ. Українських паспортів у людей там поки не відбирають, проте, для працевлаштування чи можливості не бути звільненим необхідно мати паспорт громадянина РФ.

У Луганській ОВА також повідомляють, що на захоплених Росією територіях вже не можуть впоратись із величезною кількістю поранених загарбників.

"Тому на Росії вирішили збільшити кількість відправлених на окуповані території медичних працівників ще на 250 осіб: 125 лікарів й 125 медсестер. Працюватимуть вони, звісно, у військових шпиталях", ‒ йдеться у повідомленні.

У п'ятьох тимчасово захоплених населених пунктах Луганщини російські окупанти залучають на військові навчання все чоловіче населення. Про початок таких тренувань загарбники оголосили у Старобільську, Щасті, Новому Айдарі, Новопскові та Нижньотеплому.

У тимчасово захоплених ворогом Кремінній та Нижній Дуванці на Луганщині росіяни виселяють місцевих із їхніх будинків. Там вже розміщуються новоприбулі представники збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «Примусова паспортизація: на захоплених територіях Луганщини вигадали новий метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути