середа, 05 жовтня 2011 15:08

Загальний страйк повністю паралізував Грецію

У Греції проходить 24-годинний загальний страйк, спрямований проти жорстких антикризових заходів уряду.

В країні закриті державні установи, в тому числі, школи, суди і туристичні об'єкти. Персонал медичних установ вийшов на роботу в скороченому складі.

Загальне число страйкуючих працівників становить десять тисяч осіб.

Через страйк у Греції паралізовані залізничне і поромне сполучення. Аеропорт Афін скасував понад 400 внутрішніх і міжнародних авіарейсів.

Тим часом у центрі Афін відбулася багатотисячна акція протесту. За даними Reuters, в ході демонстрації група молоді влаштувала погроми. Поліція використовувала для їх утихомирення сльозогінний газ.

Нинішній страйк став першим після того, як уряд Греції оголосив про плани звільнити в "трудовий резерв" 30 тисяч працівників бюджетної сфери. Влада країни змушена вдатися до таких суворих заходів, щоб уникнути дефолту. Скорочення держсектору стало однією з умов, при виконанні яких міжнародні організації продовжать надавати Греції фінансову допомогу.

Державний борг Греції в даний час складає близько 350 мільярдів євро. У 2010 році ЄС і МВФ виділили їй 110 мільярдів євро фінансової допомоги, а в липні 2011 року вони попередньо схвалили виділення ще однієї кредитної лінії на 109 мільярдів євро.

Зараз ви читаєте новину «Загальний страйк повністю паралізував Грецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути