субота, 13 серпня 2011 12:38

За "Росію без Путіна" скрутили 30 опозиціонерів у Москві
5

Фото: Фото: Reuters

На Театральній площі в Москві співробітники поліції затримали понад 30 учасників опозиційної акції День гніву. Всього в акції взяли участь близько 200 осіб.

Активістів Лівого фронту й "Іншої Росії" почали хапати, коли вони розгорнули плакати "Свободу Сергію Удальцову!" і портрети політув'язненої Таїсії Осипової. Після цього опозиціонери зчепилися і сіли на землю. Вони скандували: "Свободу Таїсії Осиповій!" і "Росія без Путіна!"

За словами очевидців, поліцейські діяли дуже жорстко.

"Вони оточили нас кільцем, потім стали витягати по одному. Нам викручували руки, тягли по землі", - розповіла одна із затриманих, активістка "Іншої Росії" Поліна Іванова.

Затриманих відвезли в ВВС "Тверське". За словами очевидців, у відділенні двох опозиціонерів жорстоко побили.

Під час затримань люди, які були на площі, на знак протесту почали плескати в долоні. Одного з учасників акції, активіста "Солідарності" за оплески вихопили з натовпу і завантажили у міліцейський автобус.

Прес-секретар Лівого фронту Анастасія Удальцова була затримана на півдорозі до адміністрації президента, куди вона збиралася передати вимоги учасників опозиційного мітингу.

Нагадаємо, московська влада заборонила проведення чергового Дня гніву 12 серпня. Причиною відмови була названа "нерівномірність ширини пішохідної зони тротуару і проблеми із пішохідним потоком, що виникають в результаті цього".

Чиновники запропонували активістам провести День гніву на набережній Шевченка. Це місце, куди з 2007 року влада міста стала пропонувати перенести всі акції, в проведенні яких в інших частинах Москви відмовлено.

Зазначимо, що на даний момент двоє з трьох заявників Дня гніву Сергій Удальцов і Костянтин Косякін перебувають під адміністративним арештом після затримання на черговій акції протесту на Тріумфальній площі. Удальцова суд залишив під вартою на 15 діб, Косякіна - на 5. Їх звинуватили в непокорі поліції.

23 листопада 2010 року Таїсія Осипова була затримана правоохоронними органами Смоленської області за обвинуваченням у контрабанді наркотиків. Представники партії "Інша Росія" вважають справу проти своєї соратниці сфабрикованою і вимагають припинення кримінального переслідування та звільнення активістки.

День гніву, як правило, проводиться щомісяця, по 12-х числах. На цих акціях піднімаються актуальні економічні, господарські та політичні проблеми Москви. Влада раніше перешкоджали їхньому проведенню.

Зараз ви читаєте новину «За "Росію без Путіна" скрутили 30 опозиціонерів у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути