субота, 20 березня 2010 20:55

Російська міліція затримала 70 опозиціонерів в "День Гніву" (ФОТО)

У десятках великих міст Російської Федерації проходить так званий День гніву. Тисячі людей вийшли на мітинги, щоб показати своє невдоволення існуючим режимом. Головним гаслом в Петербурзі було: "Путін має піти!"

Російська міліція затримала, за останніми даними, більше 70 осіб. Найбільше затриманих у Москві - близько 60 людей. В Архангельську та Новосибірську також затримали опозиціонерів.

Співробітники міліції затримували мітингувальників, коли ті почали проводити несанкціоновані акції протесту на Пушкінській площі, а також у районі Трубної площі в Москві. Серед затриманих на Пушкінській площі опинився лідер Лівого фронту Сергій Удальцов. Його затримали в той момент, коли він давав інтерв"ю представникам ЗМІ.

Після розгону несанкціонованого мітингу учасники Дня гніву залишили Пушкінську площу і вирушили на Чистопрудний бульвар, де акція дозволена владою. Демонстранти виступають під гаслом "Москва - без Лужкова, Підмосков"я - без Громова!", а також вимагають відставки прем"єр-міністра Володимира Путіна.

Раніше, мітинг у Владивостоці зібрав близько 1,5 тис. осіб, як стверджують організатори заходу (відділення Федерації автовласників Росії, рух ТИГР, КПРФ, Яблуко, Народно-демократичний союз і Солідарність), хоча в міліції кількість присутніх опозиціонерів оцінюють у 300 осіб.

На мітинг в Омську, за даними місцевої преси, вийшли активісти незалежних профспілок і молодіжних неформальних рухів. Всього на демонстрацію прийшли близько 150 осіб. Його учасники закликали дотримуватися Конституції і свободи слова.

На мітинг в Казані, за даними міліції, зібралося 150 осіб. Основні претензії до влади - зростання тарифів ЖКГ, погана якість доріг і низькі пенсії.

Два мітинги опозиції в Санкт-Петербурзі відбулися спокійно, без пригод. У мітингу на площі перед спорткомлексом "Петербурзький" зібралися близько 500 осіб. Організатори - Об"єднаний цивільний фронт і Петербурзьке Яблуко - говорять про тисячу учасників. У мітингу біля Фінляндського вокзалу, який проводили ліві партії та рухи, за даними міліції, взяли участь близько 250 осіб. За свідченням очевидців - до 500.

У той же час, організатори мітингу в Архангельську повідомили, що деяких з них затримали на час проведення акції, але після закінчення мітингу відпустили. Про подібне тимчасове затримання в Новосибірську повідомив голова виконкому Солідарності Бенісіо Білунов.

У День гніву російські опозиційні сили виступають проти політики влади, вимагають задоволення цивільних прав росіян і висловлюють невдоволення рядом соціально-економічних заходів, які вживаються урядом.

NEWSru, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Російська міліція затримала 70 опозиціонерів в "День Гніву" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути