субота, 20 березня 2010 11:09

У Владивостоку вимагають відставки російського уряду

У Владивостоку вимагають відставки російського уряду

У Владивостоку в рамках всеросійської акції протесту відбувся опозиційний мітинг, учасники якого вимагали відставки уряду РФ, губернатора Приморського краю і мера міста. За даними організаторів, на центральній площі зібралися приблизно півтори тисячі осіб. Міліція, втім, нарахувала близько 300 учасників акції.

"Активних учасників мітингу було близько трьохсот осіб. Решта - понад тисячу осіб - були перехожими, які на деякий час зупинялися", - заявила прес-секретар УВС Владивостоку Наталія Форманчук.

Організаторами мітингу виступили місцеве відділення Федерації автовласників Росії, рух ТИГР, КПРФ, "Яблуко", Народно-демократичний союз та "Солідарність". Крім політичних, учасники акції висунули соціальні та економічні вимоги - знизити тарифи ЖКГ, зберегти виробництво на далекосхідних судноремонтних підприємствах, підняти пенсії, повернути натуральні пільги, знизити митні збори на імпортні автомобілі, припинити скорочення в армії.

На самому початку мітингу двоє молодих людей закидали кілька плакатів учасників акції пакетами з блакитною фарбою, після чого були затримані і доставлені в міліцію. Інших інцидентів на мітингу не зафіксовано.

На 20 березня призначено ціла серія опозиційних мітингів і пікетів по всій країні. Крім Владивостоку, акції планується провести в Іркутську, Новосибірську, Омську, Красноярську, Казані, Єкатеринбурзі, Сиктивкарі, Ярославлі, Санкт-Петербурзі та Москві. У столиці прихильники опозиції всупереч забороні влади мають намір зібратися на Пушкінській площі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Владивостоку вимагають відставки російського уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути