четвер, 05 листопада 2009 11:47

Росія показала своїх націоналістів (ФОТО)
5

Фото: Reuters
У московському районі Любліно активісти націоналістичних організацій провели санкціоновану столичною владою щорічну акцію "Російський марш"

У московському районі Любліно активісти націоналістичних організацій провели санкціоновану столичною владою щорічну акцію "Російський марш". Як повідомило джерело в правоохоронних органах, в ході взяли участь близько 2 тис. чоловік. Обійшлося без затримань: учасники прибули на мітинг до пам"ятника Солдату Вітчизни на Люблінській вулиці, а потім спокійно спустилися в метро, повідомляє NEWS. Ru.

Попереду колони учасники несли хоругви, імперські прапори (чорно-жовто-білого кольору), а також прапори із символікою РПНІ та "Слов"янського союзу".

У мітингу брали участь в основному молоді люди у віці від 17 до 25 років, більшість з них у марлевих пов"язках, а також масках з прорізами для очей.

Учасники ходи вигукували націоналістичні гасла. Проте співробітники міліції незабаром після початку акції призупинили ходу та попередили організаторів маршу про неприпустимість екстремістських висловлювань. Вони також попросили згорнути транспарант з написом "Російський марш", оскільки, за їхніми словами, це не відповідає раніше поданій заявці про проведення акції.

Після переговорів співробітників правоохоронних органів з лідером "Слов"янського Союзу" Дмитром Дьомушкіним і представником ДПНІ Володимиром Еролаєвим, акція була продовжена з умовою дотримання вимог влади.

Під час ходи націоналісти кілька разів діставали прапор із зображенням нацистської символіки, а також тричі запалювали фаєри. При наближенні міліції прапор ховали, спроби визначити, у кого він, не увінчалися успіхом.

Вулиця Перерва, по якій проходила хода, було повністю перекрита. Правопорядок на акції забезпечували загони міліції і бійці ОМОН.

Тим часом правозахисники заявляють, що під час акції "Російський марш" у Москві звучали гасла, що розпалюють національну ворожнечу. "Були й антимігрантскі, і расистські гасла", - сказала "Інтерфаксу" у середу заступник директора центру "Сова" Галина Кожевникова. "Реакції правоохоронних органів, які стежили за безпекою акції, на радикальні гасла і вигуки не було", - сказала вона.

Центр "Сова" спеціалізується на моніторингу нападів на ґрунті ксенофобії в Росії. Активісти "Сови" були присутні на акції націоналістів у Любліно в якості спостерігачів.

За матеріалом: NEWS. Ru

Зараз ви читаєте новину «Росія показала своїх націоналістів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути