Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог за добу застосував 76 КАБів - оперативні дані Генштабу

Ворог за добу застосував 76 КАБів - оперативні дані Генштабу
Українські війська стримують ворога на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 158 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, ворог загалом завдав по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет. А також 53 авіаційних удари, зокрема, загарбники скинули 76 КАБів, здійснили понад 4000 обстрілів, 89 із них - з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України за добу уразили 12 районів зосередження особового складу, чотири артилерійських засоби, три засоби ППО, станцію РЕБ, радіолокаційну станцію та ще один важливий об'єкт противника.

З початку цієї доби, станом на 10:00 на фронті вже відбулося 47 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 523 обстріли позицій українських військ та населених пунктів.

На Куп'янському напрямку тривають п'ять штурмових дій у районах Степової Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Тернів. Ще три атаки ворога поблизу Стельмахівки вже відбито. Ситуація контрольована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть завдавати ударів по території РФ із Сумщини - Білий дім

На Сіверському напрямку відбувається бій в районі Роздолівки. А чотири спроби загарбників просунутись уперед українськ воїни біля цього населеного пункту вже відбили. Втрати противника уточнюються.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося шість боєзіткнень. Три атаки поблизу Іванівського і Андріївки відбито, точаться бойові дії у районах Кліщіївки та Калинівки. Російський агресор успіху не має.

Ворог активізувався на Торецькому напрямку – сьогодні намагається витіснити українських захисників з позицій поблизу Шумів та Нью-Йорка. Продовжується бій.

Особливо активним противник залишається на Покровському напрямку. Вже з початку доби здійснив 12 спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Олександрополя, Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої та Тоненького. З них десять іще триває. Ситуація напружена, Сили оборони вживають заходів для виснаження наступального потенціалу окупантів.

"Вчорашня активність загарбників на цьому напрямку призвела до втрати ними 245 осіб вбитими та пораненими. Знищено одну ББМ, артсистему та автомобіль. Пошкоджено дві бойові броньовані машини, чотири гармати та два авто ворога", - повідомляє Генштаб.

На Курахівському напрямку тривають сім атак загарбників в районах Георгіївки, Побєди, Костянтинівки та Парасковіївки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку ворог намагається просунутися з району Водяного. Українські війська стримують ворога вогнем.

На решті напрямків активних наступальних дій окупанти не проводили.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 20 червня склали 530 920 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1170 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог також втратив три танки, 18 бойових броньованих машин та 45 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Ворог за добу застосував 76 КАБів - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути