середа, 08 червня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог захопив 97% Луганської області - ISW

Запеклі бої на Луганщині тривають. Українські Сили оборони намагаються стримувати масовані атаки противника.

Попри те, імовірно, російські війська захопили 97% Луганської області, включно з усією житловою частиною Сіверськодонецька, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На півдні Харківської області окупанти намагаються просуватися у бік Слов'янська в обхід населених пунктів Долженко, Долина, Краснопілля та Богородичне.

За словами Міністра оборони РФ Сергія Шойгу, російським військам вдалося захопити кілька населених пунктів в районі на південний схід від Ізюма і на північ від Слов'янська. В тому числі Святогірськ, Студенок, Ярову та Дробишеве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка

Противник продовжує спиратися на вогневу міць артилерії, буквально винищуючи все на своєму шляху. Під прикриттям далекобійної артилерії російські війська взяли під контроль переважну частину Сіверськодонецька, населені пункти Метьолкіно і Боровське.

Фахівці Інституту вивчення війни вважають, що російські війська захопили практично всю Луганську область.

На окупованих територіях, в зоні бойових дій, загарбники встановлюють системи залпового вогню, що підтверджують супутникові знімки компанії Maxar Technologies.

Автор: Maxar Technologies
 

Російські сили, ймовірно, намагаються посилити свої операції в районі Лисичанська, як із району Тошківка - Устинівка на півдні, так і з району Куп'янська із північного заходу. Проте ЗСУ контролюють Тошківку, що значно ускладнює подальший російський наступ.

В районі Куп'янська окупанти зводять понтонний міст, для зміцнення ліній зв'язку, аби надалі використовувати їх для підтримки воєнних операцій у Луганській області.

Силам оборони України вдається стримувати противника на схід від Бахмута. Тож для подальшої підтримки наступальних дій росіяни перекинули частини до Попасної та Миколаївки.

Штурм Нагірного, Берестова, Криничного та Роти, на схід від Бахмута, не дали окупантам жодного позитивного результату. Проте наступ на цьому напрямку, ймовірно посилиться, адже російські сили прагнуть отримати доступ до автомагістралей, зокрема Т1302. Це дозволило б їм посилити операції у районі Сіверськодонецька та Лисичанська.

Автор: Інститут вивчення війни ISW
 
Автор: Інститут вивчення війни ISW
 
Ситуація у Луганській області складна. ЗСУ стримують штурм у Сіверськодонецьку. Бойові дії тривають. Захисники роблять все можливе, аби відстояти місто. Російські терористи намагаються просунутися далі, але українська армія їх зупиняє.
Ворог намагався просунутися у районі Тошківки й Устинівки. Успіху не мав. Українські захисники відкинули окупантів. В районі населеного пункту Нагірне ЗСУ вибили загарбників вогнем. Окупанти відступили на раніше займані позиції.
Зараз ви читаєте новину «Ворог захопив 97% Луганської області - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути