середа, 18 липня 2018 09:00

Позашляховик протаранив натовп людей на тротуарі

Автор: Новое Время
  Підозрювані в масштабній аварії в Харкові   Олена Зайцева та Геннадій Дронов перебувають у слідчому ізоляторі
Підозрювані в масштабній аварії в Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов перебувають у слідчому ізоляторі
Минуло 9 місяців від дня жахливої автомобільної трагедії у Харкові. Тоді загинули шестеро та скалічилося п'ятеро людей, які стояли на тротуарі. Підозрювані – Олена Зайцева та Геннадій Дронов - перебувають у слідчому ізоляторі. Суд у справі ДТП досі триває. Коли буде остаточне рішення - поки невідомо. Про це кореспондентові Gazeta.ua повідомив Сергій Перепелиця, адвокат Дронова.

Стан справи

Судові засідання у справі резонансного ДТП були розпочаті від лютого 2018 року, приблизно по одному засіданню щотижня, тобто близько 20 засідань за весь період. Наступне засідання відбудеться сьогодні, 18 липня.

"Були заслухані потерпілі, свідки аварії та експерти. Але коли буде оголошено вирок, – важко сказати", - зазначив Перепелиця.

Автор: Обозреватель
  Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді загинуло шестеро та скалічилося п'ятеро людей
Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді загинуло шестеро та скалічилося п'ятеро людей

Останнє засідання суду щодо справи відбулося 3 липня. Тоді суд допитав свідка захисту Констянина Кузнєцова, який як автомеханік та спеціаліст з автомобілів Lexus давав пояснення щодо даних, встановлених під час огляду автомобіля Зайцевої.

"Автомеханік чітко визначив швидкість Зайцевої, яка була зафіксована системою безпеки авто в момент, коли вона спрацювала. Однак слідство стверджує, що неможливо визначити, в який саме момент спрацювала система. Беруть до уваги лише покази свідків, які говорять про швидкість, посилаючись на власні відчуття. Щодо авто Дронова - у нього машина стара і не має такої електроніки", - додав Перепелиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайцева не отримає реальний термін - мати загиблого

Водночас адвокатка Зайцевої Юлія Козир стверджує, що раніше експериментальним шляхом було встановлено, що Зайцева рухалася зі швидкістю 73 км/год і 92 км/год на перехресті. Сама водійка стверджувала, що рухалася зі швидкістю 78 км/год. Свідок Ковальова повідомляла про швидкість 68 км/год. А обвинувачений Дронов заявляв про ймовірні 100-120 км/год. За словами захисниці, суд має рівнозначно врахувати усі ці свідчення.

Адвокатка потерпілих Лариса Матвєєва повідомила, що висновки токсикологічних експертиз і показань лікаря-лаборанта підтвердили, що обвинувачена Зайцева перед аварією вживала наркотичні та психотропні засоби.

"У сукупності з уже долученими до матеріалів справи актами обстеження, результатами токсикологічних досліджень, висновками токсикологічних експертиз та показаннями лікаря-лаборанта ці висновки повністю підтверджують наявність обтяжуючих обставин", - розповіла захисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд почув, що казала Зайцева у перші хвилини після ДТП

Адвокат Дронова каже, що в суді мають розглянути ще 3 експертизи. Він вважає, що потрібно вислухати наукових експертів дослідницького інституту, а також провести слідчі дії та викликати лікаря Олену Федірко, яка брала аналізи у Зайцевої. 3 липня ця вимога була схвалена.

Автор: Misto.KH.UA
  Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді загинуло шестеро та скалічилося п'ятеро людей
Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді загинуло шестеро та скалічилося п'ятеро людей

Позиції сторін

Згідно з останніми свідченнями, водійка Lexus Олена Зайцева визнає свою вину та цивільні позови. Водій Volkswagen Геннадій Дронов не визнає себе винним і від пояснень поки відмовляється. Позиція потерпілих залишилася незмінною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпіла відмовилася від претензій до Зайцевої

"Ми вважаємо, що справедливим буде вирок, який передбачає найбільший у цьому випадку строк покарання - 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років та зобов'язання повністю відшкодувати заподіяну шкоду в заявлених потерпілими розмірі", — додала Матвєєва.

Останні відомості про Зайцеву і Дронова

Геннадій Дронов скаржиться на здоров'я. Однак лікування отримує лише в умовах СІЗО, на відміну від Олени Зайцевої.

Автор: pravda.com.ua
  Показали установу виконання покарань №27, де перебуває Олена Зайцева та Геннадій Дронов, яких обвинувачують у масштабній аварії в Харкові
Показали установу виконання покарань №27, де перебуває Олена Зайцева та Геннадій Дронов, яких обвинувачують у масштабній аварії в Харкові

"Скаржиться на головний біль, тиск. Мучать болі в області шиї, що пов'язано із наслідками аварії. Жодної допомоги йому не надають. На відміну від Зайцевої, на обстеження його не возили. Всі громадяни мають однакові права. Дронову та десяткам інших людей, які перебувають в умовах слідчого ізолятора, у кваліфікованій медичні допомозі та вільному спілкуванні з друзями та родичами відмовляють", - каже Сергій Перепелиця.

Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. На світлофорі Олена Зайцева за кермом позашляховика Lexus почала рух на червоне світло. Після удару із Volkswagen Touareg аід керуванням Геннадія Дронова її авто відкинуло у натовп людей, що стояли на тротуарі.

Зараз ви читаєте новину «Позашляховик протаранив натовп людей на тротуарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути