Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 18:10

Зайцева не отримає реальний термін - мати загиблого

Зайцева не отримає реальний термін - мати загиблого
Світлана Василенко, яка втратила єдиного сина Олександра Евтеева в ДТП в Харкові, розповіла, як пережила трагедію і про те, наскільки цинічно поводиться винуватиця ДТП Олена Зайцева і її сім'я. Фото: Facebook Александра Євтеева

Світлана Василенко, яка втратила єдиного сина Олександра Євтєєва в ДТП в Харкові, розповіла, як пережила трагедію і про те, наскільки цинічно поводиться винуватиця ДТП Олена Зайцева і її сім'я. Також жінка каже, що родичі загиблих з першого дня зрозуміли, що шансу покарати винних у них немає, передає "Обозреватель".

"Дуже важко самій. Навіть максимальних 10 років Зайцевій не дадуть. У мене була надія в душі, що хоч на 7-8 років посадять, але, мабуть, ні. Досі не можуть встановити, з якою швидкістю їхала Зайцева. Хоча там є відео з кількох камер спостереження, в автомобілі є прилади, які все фіксують. Якщо ще в жовтні слідчий говорив, що швидкість її автомобіля була 98-110 км/год, зараз вже говорять, що 80 км. Навіть прокуратура, яка повинна представляти інтереси потерпілих, не на боці родичів загиблих" - , каже жінка.

Також мати загиблого Євтєєва розповіла, як в перший раз побачила винуватицю смерті свого сина.

"Зайцеву вперше я побачила в грудні на суді, коли їй обирали запобіжний захід. Я в залі суду стояла прямо навпроти неї, в двох метрах, я весь час дивилася на неї впритул. У залі з потерпілих були тільки ми з чоловіком. Решта - адвокати, прокурори, журналісти. Вона боком до нас сиділа, а коли встала просити вибачення у потерпілих, то мало не спиною до нас повернулася, навіть не глянула у наш бік. Вітчим її на суди не ходить, приходить тільки її мати. Вона нас вражає своїми нарядами, то в норковій шубі прийде, то в мутоновій", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпіла відмовилася від претензій до Зайцевої

Світлана розповіла, що Зайцеви прислали їм на картку 50 тис. грн компенсації, але сім'я загиблого відмовилася від цих грошей.

"А потім мені адвокат пояснила, що навіть якщо ми повернули ці гроші, все одно в суді цей факт буде служити пом'якшувальною обставиною для Зайцевої. Краще б я ці гроші в дитячий будинок відправила, там вони потрібніші", - каже жінка.

Мати загиблого Олександра додала, що родина Зайцевої або її представники навіть не зустрілися з нею.

Аварія на вулиці Сумській в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. В результаті ДТП загинуло шестеро осіб. Ще п'ять отримали травми різного ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Зайцева не отримає реальний термін - мати загиблого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути