понеділок, 19 квітня 2021 12:31

Замість боротьби зі зсувами, київський чиновник списав гроші - СБУ

Замість боротьби зі зсувами, київський чиновник списав гроші - СБУ
СБУ викрила посадовця "Київбудреконструкції" на махинації. Фото: ssu.gov.ua

Корупційну схему, організовану в комунальному підприємстві "Київбудреконструкція" викрили днями оперативники Служби безпеки України. Підрядник отримав кошти з бюджету, але роботи були "виконані" лише на папері.

Організатори підозрюються у завданні збитків бюджету на понад 4,8 млн грн, повідомили в пресслужбі відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що один із посадовців цього підприємства уклав договір з комерсантами на проведення протизсувних робіт у Печерському районі столиці. З'ясовано, що підрядник отримав обумовлену угодою суму, проте не виконав жодних робіт і не провів закупівель обладнання. Натомість актами виконаних робіт зафіксовано повне виконання угоди. Гроші були привласнені організаторами оборудки", - йдеться в повідомленні СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво обленерго вивело в тінь понад 80 млн грн

За місцями проживання та роботи підозрюваних у вчиненні злочину провели слідчі дії. Вилучили та додали до матеріалів справи документацію. Зловмиснику повідомили про підозру в заволодінні чужим майном через зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Викриття оборудки провели Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно зі співробітниками слідчого відділу Печерського управління Нацполіції у Києві під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури міста Києва.

Працівники приватного підприємства в Києві, яке неодноразово ставало переможцем тендерів по програмі "Велике будівництво", ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. Зазначається, що фігуранти формували безпідставний податковий кредит з ПДВ. Таким чином вони ухилилися від сплати податків на суму понад 18,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Замість боротьби зі зсувами, київський чиновник списав гроші - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути