середа, 04 вересня 2013 17:27

Власник автобуса, водій якого спричинив смертельне ДТП із 45-ма загиблими, сяде на 5 років

Власник автобуса, водій якого спричинив смертельне ДТП із 45-ма загиблими, сяде на 5 років

Вироком Марганецького міського суду до 5 років позбавлення волі засуджено фізичну особу – підприємця, власника автобусу "Еталон", водій якого допустив зіткнення з електровозом на залізничному переїзді Марганець-Нікополь. В тій страшній ДТП загинуло 45 людей.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, також власника позбавлено права займатися діяльністю, що пов'язана з перевезенням пасажирів автомобільним транспортом строком на два роки.

Нагадаємо, трагедія сталася 12 жовтня 2010 року: водій, проігнорувавши заборонені сигнали автоматичної переїзної світлової й звукової сигналізації, сповіщальні сигнали електровозу, виїхав на залізничний переїзд, де рухався електровоз, через що сталося зіткнення вказаних транспортних засобів.

В результаті зіткнення загинуло 45 людей, серед яких і водій автобусу, а ще 8 отримали тілесні ушкодження.

Власника автобусу засуджено за ч.2 ст.271 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). Він допустив до керування належного йому транспортного засобу водія, не оформивши з ним належним чином трудові відносини (останній працював без укладання трудового договору), не провів йому відповідні навчання, стажування, інструктажі.

Крім цього, підсудний не врахував того, що водія раніше було позбавлено права керувати всіма видами транспортних засобів строком на один рік, а також те, що медичний огляд останній проходив ще у 2004 році (хоча повинен був робити це не рідше одного разу на три роки).

Державне обвинувачення вважає даний вирок суду занадто м'яким та буде оскаржувати його у апеляційному порядку.

 

Зараз ви читаєте новину «Власник автобуса, водій якого спричинив смертельне ДТП із 45-ма загиблими, сяде на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути