вівторок, 03 вересня 2013 15:08

Прокуратура підтвердила: у смерті двох хлопців-мотоциклістів винен даішник, який порушив ПДР

Прокуратура підтвердила: у смерті двох хлопців-мотоциклістів винен даішник, який порушив ПДР

Переяслав-Хмельницька міжрайонна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинуло двоє осіб. Аварія сталася на автошляху Бориспіль-Дніпропетровськ неподалік Переяслав-Хмельницького, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як попередньо встановлено, близько опівночі на власному автомобілі "Міцубісі Галант" працівник спецпідрозділу ДАІ "Кобра", порушивши Правила дорожнього руху, допустив зіткнення з мотоциклом ІЖ "Планета".

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла отримав відкриту черепно-мозкову травму та був доставлений до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні, де наступного дня помер. Пасажир мотоцикла від отриманих травм помер на місці пригоди.

Відомості про вказану дорожньо-транспортну подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинили загибель кількох осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, першим про смертельному ДТП в ніч з 1 на 2 вересня повідомив на своїй сторінці в "Фейсбуці" телеведучий Артем Шевченко. Щоправда, він стверджував, що загинули співробітники "Кобри" ( підрозділ ДАІ ), а от місце аварії не вказував. Весь день МВС зберігало мовчання, але ввечері на сайті відомства з'явилася інформація: "1 вересня, близько 23:50, на 52 км траси Бориспіль - Дніпропетровськ, близько Переяслава -Хмельницького, сталося зіткнення Mitsubishi Galant і мотоцикла "ІЖ Планета". У результаті водій і пасажир мотоцикла загинули. Учасники ДТП не є співробітниками органів внутрішніх справ", - йшлося в повідомленні.

 

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура підтвердила: у смерті двох хлопців-мотоциклістів винен даішник, який порушив ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути