понеділок, 03 жовтня 2011 10:43

Влада Нігеру дозволить повстанцям допитати сина Каддафі

Влада Нігеру дозволить повстанцям допитати сина Каддафі

Влада Нігеру повідомили, що дозволять новому керівництву Лівії допитати Сааді Каддафі, якому вони раніше надали притулок. Як передає в неділю, 2 жовтня, Reuters, з відповідною заявою в ефірі державного нігерського телебачення виступив міністр юстиції Мару Амаду.

За словами міністра, якщо представники Національної перехідної ради Лівії захочуть допитати Сааді Каддафі, вони можуть вільно приїхати до Нігеру. Разом з тим, Амаду наголосив, що про екстрадицію сина лівійського лідера на батьківщину не йдеться.

Міністр пояснив, що Нігер не може видати Каддафі-молодшого країні, в якій йому загрожує упереджений суд і, можливо, страта. Амаду, однак, не виключив, що Сааді може бути переданий міжнародному суду або будь-якій демократичній країні відповідно до норм міжнародного права.

Reuters зазначає, що син лівійського лідера в даний час знаходиться в столиці Нігера, місті Ніамей. Його місце проживання не розголошується.

Про те, що Сааді, третій за старшинством син Муаммара Каддафі (народився в 1973 році), прибув до Нігеру, стало відомо 11 вересня. Ця країна, влада якої протягом багатьох років тісно співпрацювали з режимом Каддафі, надала втікачеві притулок.

Незабаром після цього Інтерпол видав міжнародний ордер на арешт Сааді Каддафі, якого в Лівії звинувачують у фінансових махінаціях, а також у тому, що він керував збройними силами, що пригнічують акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Влада Нігеру дозволить повстанцям допитати сина Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути