четвер, 02 грудня 2021 20:18

Вистачить 7 тис. грн: родині вбитої 6-річної дівчинки суд відмовив у компенсації

Вистачить 7 тис. грн: родині вбитої 6-річної дівчинки суд відмовив у компенсації
Суд відмовив у компенсації сім'ї вбитої у Старому Салтові на Харківщині 6-річної Мирослави Третяк. Фото: newsroom.kh.ua

13-річний убивця 6-річної Мирослави Третяк із Старого Салтова на Харківщині проведе найближчі три роки у загальноосвітній школі соціальної реабілітації. Також суд ухвалив стягнути з матері підлітка 7 тис. грн – саме стільки становили витрати на поховання дівчинки.

У задоволення цивільного позову від держави у 100 млн грн родині відмовили, повідомив адвокат Артем Донець, передає Newsroom.

"Сім'я вимагала від держави 100 мільйонів гривень моральної компенсації, однак у цій частині позову суд повністю відмовив. Суд вважав, що ми не довели бездіяльність державних органів, які ігнорували сигнали та не звертали уваги на поведінку підлітка", – каже Артем Донець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли знайшли трусики - зрозуміли, що сталося найгірше": усе про вбивство 6-річної дівчинки

Адвокат планує оскаржити рішення в останній частині.

"Це дуже м'яке та беззубе рішення з боку суду. Рідні Мирослави не відчувають того, що все-таки справедливість перемогла. Суд не встановив нічию провину: хлопчика вина не встановлена, а держава теж не понесла покарання", – каже Артем Донець.

2 грудня Вовчанський райсуд Харківської області виніс вирок у справі про вбивство 6-річної Мирослави Третяк у Старому Салтові. Справу розглядали одразу за трьома статтями - умисне вбивство, зґвалтування та сексуальне насильство.

Єдиний підозрюваний – сусід убитої 13-річний Богдан Федь. Прокурори у суді довели, що 28 липня 2021 року хлопець вбив сусідську дівчинку. Його відправлять на перевиховання на три роки. Оскільки неповнолітній не досяг віку кримінальної відповідальності, це максимально можливий примусовий захід виховного характеру.

Сім'я убитої заявила позови до сім'ї підозрюваного, а також окремо до державних органів, від яких вимагала 100 млн. грн моральної компенсації. Батьки вважають, що бездіяльність посадових осіб призвела до злочину. Йдеться про місцеві органи самоврядування, поліцейських, освітян, соціальну службу.

Зараз ви читаєте новину «Вистачить 7 тис. грн: родині вбитої 6-річної дівчинки суд відмовив у компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути