Ексклюзиви
субота, 31 липня 2021 09:41

"Коли знайшли трусики - зрозуміли, що сталося найгірше": усе про вбивство 6-річної дівчинки

У селищі Старий Салтів Харківської області 30 липня поховали 6-річну Мирославу Третяк. Її знайшли вбитою вночі 28 липня в занедбаній будівлі - дитині розбили голову й обличчя. Ходять чутки, що зґвалтували, але офіційно цю інформацію в поліції поки не підтвердили. Підозрюваний — сусід дівчинки 13-річний Богдан Федя.

Автор: hk.npu.gov.ua
  6-річна Мирослава Третяк із Старого Салтова на Харківщині пішля гуляти ввечері 28 липня й не повернулася. Опівночі  її знайшли вбитою в занедбаній будівлі за кілометр від дому
6-річна Мирослава Третяк із Старого Салтова на Харківщині пішля гуляти ввечері 28 липня й не повернулася. Опівночі її знайшли вбитою в занедбаній будівлі за кілометр від дому

Gazeta.ua зібрала усе, що відомо про трагедію, підозрюваного та його жертву.

6-річна Мирослава з батьками мешкала у двоповерховому будинку на другому поверсі. Поверхом нижче - Богдан із сестрами та матір'ю. Вони були знайомі з дитинства. Хлопець грався з дітьми, серед яких були Мирослава та її подруга Вікторія. У день, коли сталася трагедія, вони були біля будинку втрьох, розповіла мати вбитої Тетяна Третяк.

"Донька прибігла і каже: "Мамо, мене сусід ображає". Мирослава сказала, що він штовхав її і викинув обруч у вигляді ріжок. Я сказала, не чіпати його і просто піти. І обіцяла поговорити з його мамою, коли та прийде" , - розповідає Тетяна.

Автор: t.me/truexanews
  13-річного Богдана Федя одразу запідозрили в скоєному. Він був останнім, з ким бачили дівчинку. Під час розмови з поліцейськими у всьому зізнався
13-річного Богдана Федя одразу запідозрили в скоєному. Він був останнім, з ким бачили дівчинку. Під час розмови з поліцейськими у всьому зізнався

Близько 15:00 Мирослава збігала до магазину, повернулася додому, трохи перепочила. Взяла велосипед і знову пішла гратися на вулицю з подругою. За годину повернулася й знову пішла.

"А потім прийшла подружка і питає: "А Мира гулятиме?". Я кажу, що вона до неї пішла. А Віка казала, що з Богданом", - додала жінка.

З'ясувалося, що діти разом пішли у бік колишньої пекарні, і їх більше не бачили. Батьки викликали поліцію.

"Коли люди знайшли трусики і взуття, ми зрозуміли, що сталося найгірше. Я до ранку був біля того будинку, але всередину нас не пустили", - розповів дід загиблої Віктор Олексійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 6-річної Мирослави Третяк: показали фото з місця злочину

Що каже мати підозрюваного

З Богданом та Мирославою був ще дорослий чоловік. Звати його Максим Б. Він із Харкова. В селище приїжджає до баби з дідом. Відомо, що раніше мав судимість, розповіла мати Богдана Галина Федя.

"Я прийшла з роботи, а син заходився прати свої речі. А потім попросився до друзів у гуртожиток. Вже пізніше, як з городу поверталася, дізналася, що дівчинка зникла. Хтось із місцевих жителів сказав, що бачив Мирославу з Богданом близько пекарні. Всі вирушили туди. Одному з поліцейських я назвала номер телефону сина. Він відповів на дзвінок, але не зізнався , де знаходиться. Через 20 хвилин нам вдалося вмовити його вийти. Він був дуже наляканий", - розповіла жінка.

Чи був спільник – версія поліції

Богдан Федя єдиний підозрюваний у справі про вбивство Мирослави Третяк. Хлопець у скоєному зізнався і відтворив усі події трагічного дня. Розмови про дорослого спільника – вигадки, каже начальник обласної поліції Андрій Рубель.

"Слідство підтримує одну версію. І інших немає", - сказав Рубель.

Автор: khar.gp.gov.ua
  Мирославу знайшли в купі сміття.  Їй   розбили голову й обличчя
Мирославу знайшли в купі сміття. Їй розбили голову й обличчя

Що розповіли про підозрюваного і його жертву місцеві

Богдан закінчив 4-й клас місцевої школи. Про родину відомо, що зростав без батька. А в матері, окрім нього, ще двоє неповнолітніх дітей. Троє старших живуть окремо. Хлопець вирізнявся жорстокістю й дивакуватою поведінкою. Кажуть, що бив і вбивав тварин. Міг ображати молодших дітей. Натомість родина вбитої цькувала хлопця. Можливо тому він вирішив помститися й пішов на вбивство.

Що загрожує хлопцеві

Богдана Федя на 30 днів помістили до приймальника-розподільника для дітей. Таке рішення ухвалив Вовчанський районний суд.

Кримінальна відповідальність за злочини настає з 14 років. Тому хлопця можуть визнати винним. Але до в'язниці не потрапить, розповів адвокат Сергій Старенький.

"Якщо хлопця визнають осудним і винним – можуть до 18 років відправити до спеціальної дитячої виховної установи. Якщо ж за результатом експертизи визнають неосудним – можуть відправити на примусове лікування. У такому випадку вже навіть за пів року може бути вдома", - розповів адвокат.

Вік на момент скоєння злочину залишається фіксованим. Тобто в разі, якщо судові розгляди затягнуться на рік і хлопцеві на момент оголошення вироку буде вже 14 років — він все одно буде поміщений до приймальника-розподільника.

У Старому Салтові на Харківщині знайшли мертвою 6-річну Мирославу Третяк. Дівчинка пішла на прогулянку й не повернулася приблизно о 18:00 28 липня. На пошуки підняли поліцейських і кінологів. До них долучилася небайдужі: 350 людей прочісували занедбані будівлі й місцеві лісосмуги. Пошуки тривали майже п'ять годин. Знайшли Мирославу в занедбаній будівлі за 1 км від її домівки, де немає житла, лише поле й лісосмуга.

Зараз ви читаєте новину «"Коли знайшли трусики - зрозуміли, що сталося найгірше": усе про вбивство 6-річної дівчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути