вівторок, 19 січня 2021 18:22

Викривач з КДБ Білорусі допоможе вийти на замовників убивства Шеремета - Нацполіція

Викривач з КДБ Білорусі допоможе вийти на замовників убивства Шеремета - Нацполіція
20 липня 2016-го в центрі Києва в авто підірвали журналіста Павла Шеремета. Фото:ТСН

Колишній співробітник білоруських спецслужб Ігор Макар повідомив слідчим Нацполіції додаткові факти, які можуть допомогти вийти на слід замовників убивства журналіста Павла Шеремета.

Поліцейські перевіряють отримані дані, аудіозапис віддано на фоноскопічну експертизу. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: викривач з КДБ Білорусі дав свідчення в Києві

"Для отримання додаткової інформації, яка допоможе вийти на слід замовників зухвалого вбивства Павла Шеремета, слідчі Нацполіції допитали чоловіка, який передав для опублікування вищевказані аудіозаписи. Він має процесуальний статус свідка. Під час допиту свідок надав слідчим інформацію, що може суттєво пришвидшити процес встановлення замовників та обставин підготовки підриву Павла Шеремета", - сказано в повідомленні.

Окрім того, працівники Нацполіції просять надати міжнародну правову допомогу на проведення додаткових слідчих дій на території держав, пов'язаних із оприлюдненим аудіозаписом. Відповідні документи передані на погодження Офіса генпрокурора.

У грудні торік Нацполіція за допомогою Служби зовнішньої розвідки отримала певні дані, які становлять інтерес у встановленні замовників вбивства журналіста Павла Шеремета. Пізніше фрагменти інформації були оприлюднені в інтернеті. На аудіозаписі невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста. Відомо, що запис був зроблений 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Викривач з КДБ Білорусі допоможе вийти на замовників убивства Шеремета - Нацполіція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути