понеділок, 04 січня 2021 17:45

У МВС заявили, що білоруські записи підтверджують причетність АТОвців до вбивства Шеремета

У МВС заявили, що білоруські записи підтверджують причетність АТОвців до вбивства Шеремета
Військового Андрія Антоненка, медсестру Яну Дугарь і лікарку Юлію Кузьменко обвинувачують у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. За версією слідства, організував групу Антоненко, підривала авто — Кузьменко, Дугарь проводила розвідку місця злочину. Фото: detector.media

Записи, на яких начебто білоруські спецслужби обговорюють намір убити журналіста Павла Шеремета вибухівкою, відповідають нинішній версії слідства.

А отже, на справі групи ветеранів АТО та волонтерів, яких звинувачують у виконанні вбивства журналіста, не позначаться, заявив речник МВС Артем Шевченко, передає BBC News Україна.

"В обвинувальному акті чітко вказано, що їхні дії були спричинені іншими невстановленими особами. Безпосередньо на розгляд в суді справи Антоненка, Кузьменко та Дугарь це навряд чи вплине, тому що обвинуваченим інкримінується саме участь у виконанні цього злочину", - сказав Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова версія убивства Шеремета: що буде з Антоненком, Кузьменко й Дугарь

Наголосив, що ця інформація підтверджує основну версію слідства, що обвинувачені діяли несамостійно, а виконували злочинний задум невстановлених осіб. А нова інформація зможе допомогти в пошуку досі невстановлених замовників та організаторів вбивства.

Версія про причетність білоруських спецслужб до вбивства з'явилася після публікації в мережі записів нібито прослуховування в кабінеті колишнього глави КДБ Вадима Зайцева. З них випливає, що спецслужби Білорусі могли планувати політичні вбивства своїх опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. У Нацполіції кажуть, що отримані у грудні 2020-го документи й аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, уже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з погляду встановлення замовників злочину.

Зараз ви читаєте новину «У МВС заявили, що білоруські записи підтверджують причетність АТОвців до вбивства Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути