понеділок, 04 січня 2021 12:17

Хотіли отруїти чи підірвати: слідство має інформацію про замовників убивства Шеремета

Хотіли отруїти чи підірвати: слідство має інформацію про замовників убивства Шеремета
20 липня 2016-го в центрі Києва в авто підірвали журналіста Павла Шеремета. Фото: zik.ua

Поліція отримала інформацію про можливих замовників убивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016-го.

Ідеться про записи, на яких невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста. Наголошувалося на варіанті отруєння з використанням токсичних речовин, а також підрив, повідомили в пресслужбі Нацполіції 4 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: МВС знає, хто є замовником і виконавцем

"У грудні 2020 року слідство Нацполіції отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що становить інтерес у розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета 2016-го. Документи й аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, уже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з погляду встановлення замовників злочину", - йдеться в повідомленні.

Слідство Нацполіції має дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. І звертається до українських громадян і до іноземців: кому відома будь-яка інформація про замовлення вбивства Павла Шеремета - повідомляти до органів поліції.

Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі.

20 липня 2016 року близько 7:45 в центрі Києва на перетині вул. Франка і Хмельницького вибухнув червоний автомобіль Subaru, у салоні якого перебував чоловік. Коли його витягли з машини, він був ще живий, однак травми виявилися несумісні з життям. Чоловік помер у "швидкій". Уже за лічені хвилини після вибуху ЗМІ повідомили: загинув український, білоруський і російський журналіст Павло Шеремет, який протягом останніх 5 років проживав у Києві. 12 грудня 2019-го поліція назвала підозрюваних у вбивстві. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня ,волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли отруїти чи підірвати: слідство має інформацію про замовників убивства Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути