середа, 16 травня 2012 16:59

Викрадена працівниця Капранових боїться за безпеку доньки

Викрадена працівниця Капранових боїться за безпеку доньки
Працівники прокуратури погрожували Галині, виражалися нецензурною лексикою. Фото: vk.com

Працівницю видавництва письменників братів Дмитра та Віталія Капранових киянку Галину Головачову співробітники київської міської прокуратури протримали 5 годин, погрожували затримати на 3 доби, не дозволяли подзвонити адвокату і рідним. Вона є арбітражним керівником у справі ліквідації підприємства "Міжнародна книга".

Її затримали одразу після зустрічі із керівником управління культури Київської міськдержадміністрації Світланою Зоріною. Капранови зазначили, що Зоріна і досі офіційно є директором "Міжнародної книги". Підприємство заборгувало їхньому видавництву біля 300 тис. грн.

"Це був найстрашнійший день у моєму житті. Виходжу на вулицю після зустрічі, на мене налітає двоє чоловіків. Скрутили руки, забрали телефон, сумочку, ключі від автівки. Сказали, що з СБУ, але документів не показали. Потім ще з 10 чоловіків повиходили з машин, крутих "мерседесів". Справжнє шоу влаштували, купа чоловіків тримають одну жінку. Перехожі зупиняються, уявляю, що вони про мене подумали. У машині на мене чекала подружка. У неї також забрали телефон і сказали сидіти й нікуди не рипатися. Повезли мене у кафе неподалік, сіли за столик на вулиці. Питають, чи отримувала я гроші від Зоріної. Кажу, так отримувала. Запропонували видати добровільно. Я віддала. Гроші ще й мічені були. Світлана Іванівна виставила все як дачу хабара", - розповіла Галина Головачова.

Додала, що працівники прокуратури погрожували їй, виражалися нецензурною лексикою.

"Я не те що злякалася, у повному неадекваті була. Найстрашніше було, що на столі лежав мій телефон. І безперервно дзвонить донька. 11 рочків — якраз той вік, коли дитина вже розуміє: якщо мама 2 години не бере слухавку, щось сталось. 18 пропущених від неї було. По-людськи просила: дайте відповісти дитині й два слова сказати — все добре, затримуюся на роботі. Так боялася за дитину, що готова була написати все, що завгодно, хоч і порожній бланк підписати. Хоч розуміла, що погано собі роблю. Але одразу сказали — почнеш комедію з адвокатом — посадимо на три доби. Підписала явку з повинною, що отримала від Зоріної гроші за свої послуги. Говорили матами, дуже грубо. Деякі називали свої прізвища, але не запам'ятала. Єдине знаю, справу веде Олексій Сергійович Богомолов, слідчий в особливо важливих справах, прокуратура міста Києва. Всі бланки він заповнював. Години три сиділи у кафе, а холодіна страшна — 12 градусів. Потім повезли в прокуратуру. Там нормально поводилися. Казали, бачимо, що ти порядна людина. Скажи, що це Капранови тебе примусили і відпустимо тебе", - зазначила жінка.

Також вона додала, що сьогодні її викликали до прокуратури. Через стан здоров'я просила перенести зустріч, але їй відмовили.

"Додому о 12-й ночі повернулася, у дитини істерика страшна була. Я і досі не відійшла, не можу їсти, у голові паморочиться, нудить. Боюся додому приходити, хто мене там може чекати, за дитину боюся. Але настільки гостро відчула красу того, що можу бути вдома і спілкуватися з дитиною. Нічого страшнішого не відчувала — повна відсутність прав. Мети зустрічі у прокуратурі мені не пояснили", - додала Головачова.

Зараз ви читаєте новину «Викрадена працівниця Капранових боїться за безпеку доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути