вівторок, 24 квітня 2012 17:02

На медиків запорізького СІЗО завели справу через смерть арештанта

На медиків запорізького СІЗО завели справу через смерть арештанта
Арештант помер від пневмонії. Фото: ru.tsn.ua

Прокуратура Жовтневого району Запоріжжя порушила кримінальну справу стосовно медиків слідчого ізолятора та лікарні швидкої медичної допомоги у зв'язку зі смертю від пневмонії арештанта Запорізького СІЗО.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, справу порушено за фактом неналежного виконання професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки.

"З запорізького СІЗО в міську лікарню екстреної і швидкої медичної допомоги був доставлений 27-річний заарештований у зв'язку з епілептичними припадками. Хворий помер в реанімаційному відділенні медзакладу", - розповів прокурор Жовтневого району Запоріжжя Олександр Васюк.

За даними прес-служби, згідно з актом судово-медичного дослідження, причиною смерті людини стала двостороння бронхіальна зливна пневмонія.

Також у прокуратурі повідомили, що кваліфікація ч.1 ст.140 Кримінального кодексу України, за якою порушено кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до двох років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до п'яти років, або виправними роботами на строк до 2 років.

Розслідування кримінальної справи перебуває на контролі прокуратури Жовтневого району. Ведеться слідство.

 

Зараз ви читаєте новину «На медиків запорізького СІЗО завели справу через смерть арештанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути