середа, 25 січня 2012 12:27

У Лук'янівському СІЗО заарештованого убило струмом

У Лук'янівському СІЗО заарештованого убило струмом

У Київському (Лук'янівському) слідчому ізоляторі від ураження струмом загинув 21-річний заарештований, звинувачений у скоєнні крадіжки, повідомили в Державній пенітенціарній службі України.

Інцидент стався у вівторок о 22.30.

"Через три хвилини після того, що сталося, прибули співробітники оперативної служби і відразу медики, які, на жаль, змушені були констатувати смерть молодої людини", - відзначили в пенітенціарній службі, пише Інтерфакс-Україна.

Київський журналіст Костянтин Усов заявляє, що адміністрація збирається сфабрикувати документи з приводу того, що сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині у СІЗО повісився затриманий

"Сьогодні вночі в камері номер 12 Лук'янівського СІЗО насильницьки загинув 21-річний хлопець. Людина, чия вина не була підтверджена жодним судом, 40 хвилин лежала на підлозі в конвульсіях. На безкінечні крики співкамерників про допомогу п'яний медперсонал тюрми тільки заглядав у вікно-кормушки та сміявся. Ув'язнений, зрештою, помер. Зараз мої джерела в адміністрації СІЗО повідомляють, що ухвалено рішення фабрикувати документи про смертельне ураження електричним струмом", - написав на своїй сторінці в соціальній мережі журналіст.

У Лук'янівському СІЗО в ніч з середи на четвер дійсно помер 21-річний ув'язнений. Це підтвердили в ДПСУ, пише "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Броварах в СІЗО у ув'язненого не витримало серце

"Так, дійсно, в ніч з середи на четвер в камері Лук'янівського СІЗО сталася трагічна смерть ув'язненого. 21-річний засуджений, який був затриманий за статтею "крадіжка", помер від удару струмом. Чи то він поліз телевізор розбирати, а перед цим не відключив його, чи то ще щось. Коли це сталося, співкамерники одразу викликали наглядача і медперсонал, але, на жаль, врятувати його не вдалося. Зараз ми відіслали відповідні запити до прокуратури та МВС, для того, щоб було проведено ретельне розслідування випадку смерті цього ув'язненого", - кажуть в ДПСУ.

У той же час, факт того, що нібито п'яний медперсонал Лукьяновсого СІЗО лише дивився в камеру через вікно-годівницю, ДПСУ не підтверджує: "Ми намагаємося бути об'єктивними. Але те, що зараз поширюється через ЗМІ, є неправдивою інформацією. У нас все зафіксовано, є свідчення співкамерників. В даному випадку, обманювати співкамерники померлого нікого не будуть".

Зараз ви читаєте новину «У Лук'янівському СІЗО заарештованого убило струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути