вівторок, 21 червня 2022 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Військове керівництво РФ занепокоїлося - переміщує пункти управління подалі від передової

Військове керівництво РФ занепокоїлося - переміщує пункти управління подалі від передової
Військове керівництво РФ переміщує пункти управління подалі від передової. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники почали переміщувати пункти управління військами вглиб окупованих територій.

Зокрема, пункт управління групою російських військ "Схід" перемістили з району Бугаївки на Харківщині до Сватового Луганської області. Про це повідомив СтратКом ЗСУ у Telegram.

Також ПУ Центрального ВО перемістили з району Нововодяного в Хороше на Луганщині, а КП Південного ВО з району Більмака до Азова Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилерійські дуелі й відмови росіян воювати: британська розвідка описала ситуацію на Донбасі

"Тобто почався цілком очікуваний процес: російське командування розуміє, що тепер їхні КП та ПУ в небезпеці на глибині від лінії фронту до 30 кілометрів. Зрозуміло, це лише негативно позначиться на управлінні військами. Крім того, перемістити КП та ПУ то пів біди, а що робити зі складами БК, ПММ, рембазами тощо? Логістика окупантів, налагоджена за останні два-три місяці, знову починає сипатися", - зазначили в СтратКомі.

Управління в угрупованні військ Російської Федерації організовано погано. Зокрема, про це свідчить ліквідація Збройними силами України російських генералів.

Військове керівництво РФ змушене наближати пункти управління до передової, бо офіцерський склад середньої і молодшої ланки не справляється. В цьому запевнив генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Ігор Романенко.

Російського президента Володимира Путіна не зупиняють колосальні втрати росіян, зазначив Романенко. Диктатор керується "політичними завданнями, а не військовими".

Збройні сили України на Херсонщині вже здійснюють контрудари, щоб відтіснити російські війська. Повноцінний контрнаступ стане можливий разом із поставками зброї за лендлізом – десь наприкінці серпня. Важке озброєння також важливе на Донбасі – щоб сповільнити просування Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

Зараз ви читаєте новину «Військове керівництво РФ занепокоїлося - переміщує пункти управління подалі від передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути