Ексклюзиви
неділя, 19 червня 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Артилерійські дуелі й відмови росіян воювати: британська розвідка описала ситуацію на Донбасі

Артилерійські дуелі й відмови росіян воювати: британська розвідка описала ситуацію на Донбасі
Британська розвідка описала ситуацію на Донбасі. Фото: Генштаб ЗСУ

Останніми днями й Російська Федерація, і Україна продовжували обстрілювати з артилерії напрямки на північ, схід і південь від Сіверськодонецька на Луганщині. На лінії фронту без змін.

Російські загарбники й українські бійці ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі. Такі дані має розвідка Великої Британії, про що оголосила в Twitter.

"Українські сили, імовірно, зазнали дезертирства останніми тижнями. Однак моральний дух Росії, схоже, залишається особливо неспокійним. Трапляються випадки відмови цілими російськими підрозділами від наказів і збройних протистоянь між офіцерами та їхніми військами", - ідеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із окупованої Борівщини на Донбас рушили більшість окупантів і техніки

Кремль намагається чинити юридичний тиск на військових. За даними британських розвідників, причинами низького морального духу окупантів є "кепське керівництво", обмежені можливості для ротації підрозділів поза бою, великі втрати, бойовий стрес, постійне погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з виплатами зарплатні.

"Багато російського персоналу всіх рангів, імовірно, не розуміють мети війни. Проблеми з мораллю в російських військах, вочевидь, настільки значні, що обмежують здатність Росії досягати оперативних цілей", - зазначили в розвідці.

На Донбасі російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Сіверськодонецькому й Бахмутському напрямках. Спроби ворога штурмувати позиції ЗСУ на низці ділянок фронту закінчилася невдачею, повідомив Генштаб Збройних сил України 18 червня.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на наступі в напрямку Слов'янська, бої тривають. Систематично обстрілював з артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. Біля Краснопілля намагався відновити штурмові дії, бої тривають.

Противник продовжує атаки зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового. Тривають бойові дії за місто Сіверськодонецьк. Для покращення тактичного положення росіяни намагалися вести штурмові дії за межами міста. Успіху не мали.

Зараз ви читаєте новину «Артилерійські дуелі й відмови росіян воювати: британська розвідка описала ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути