субота, 18 червня 2022 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з усіх напрямків

На Донбасі російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

Спроби ворога штурмувати позиції ЗСУ на низці ділянок фронту закінчилася невдачею, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 18 червня.

Автор: t.me/truexanewsua
  На Донецькому напрямку ворог   зосереджує основні зусилля на Сіверськодонецькому  та Бахмутському напрямках. Триває наступ у напрямку Слов'янська
На Донецькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Триває наступ у напрямку Слов'янська

Ситуація на східному фронті на 7:00, за даними українського командування:

Слов'янський напрямок

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на наступі у напрямку міста Слов'янськ, бої тривають. Систематично обстрілював з артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. Біля Краснопілля намагався відновити штурмові дії, бої тривають.

Лиманський напрямок

Активних дій ворог не вів. Обстріляв з артилерії райони Сидорового та Маяків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакують в напрямку Ізюма, щоб відвернути інший наступ РФ - ISW

Сіверськодонецький напрямок

Противник продовжує атаки зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового. Тривають бойові дії за місто Сіверськодонецьк. Для покращення тактичного положення росіяни намагалися вести штурмові дії за межами міста. Успіху не мали.

Бахмутський напрямок

Ворог обстрілював з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке. Неподалік Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вчергове завдали ворогу втрат. Після невдалих штурмових дій окупанти відійшли. У результаті атаки ЗСУ підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу зазнали значних втрат та виведені з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Ворог активних дій не вів. Гатив по цивільній інфраструктурі зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Опитне, Володимирівка, Новосілка та Щербаки.

Минулої доби, 17 червня, підрозділи Сил оборони знищили щонайменше 30 одиниць різної техніки та озброєння ворога. Противник продовжує зазнавати втрат і в живій силі.

Водночас продовжуються підриви складів боєприпасів ворога. Фіксується збільшення випадків дезертирства російських окупантів, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з усіх напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути