субота, 11 червня 2022 16:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал Романенко про "золотих" пілотів Путіна: ЗСУ перемелюють армію Росії

Генерал Романенко про "золотих" пілотів Путіна: ЗСУ перемелюють армію Росії
Українські військові перемелюють "другу армію світу". Фото: facebook.com/kpszsu

Управління в угрупованні військ Російської Федерації організовано погано. Зокрема, про це свідчить ліквідація Збройними силами України російських генералів.

Військове керівництво РФ змушене наближати пункти управління до передової, бо офіцерський склад середньої і молодшої ланки не справляється. В цьому запевнив генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Ігор Романенко в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Також він обговорив і втрати російських загарбників у льотному складі.

"У льотчиків є класи - третій, другий, перший і майстер. А потім ще пілот-снайпер. Винищувачами керують найбільш підготовлені пілоти. Щоб підготувати пілота-снайпера, а потім підтримувати його рівень підготовки, треба витратити стільки коштів, наче цього пілота вилити із золота", - наголосив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До кінця року війна завершиться перемогою України" - Малькольм Ненсі

Однак російського президента Володимира Путіна не зупиняють такі колосальні втрати, зазначив Романенко. Диктатор керується "політичними завданнями, а не військовими".

"Наприклад, перед початком другої наступальної операції на південь та схід України Путін поставив завдання сформувати співвідношення сил щонайменше в особовому складі 5:1. Військові сказали, що зможуть зробити 3:1. Але фактично змогли сформувати 1,7 до 1. Тому вони так довго готувалися до цієї фази війни", - пояснив військовий експерт.

За його словами, окупанти вже не можуть забезпечувати виконання "політичних цілей Путіна".

"Хоча потенціал цього угруповання досі перевищує військовий потенціал ЗСУ, за рахунок цього їм вдається повільно просуватися. Але ми виконуємо головне завдання: перемелювати їхній особовий склад, техніку і зменшувати цей потенціал", - підсумував Романенко.

Українські військові знищили в небі над Луганщиною генерал-майора військово-повітряних сил РФ у відставці 63-річного Канамата Боташева. Він керував Су-25.

Ліквідацію Боташева підтверджують також у російських пабліках у соцмережах, присвячених військовій тематиці. За їхніми даними, штурмовик Су-25 під його керуванням збили в районі Попасної 22 травня. Інформацію про знищення цього дня російського Су-25, пілот якого не встиг катапультуватися, підтвердили й у Генеральному штабі ЗСУ.

Канамата Боташева звільнили з російської армії 2013 року. Він фігурував у кримінальній справі - інкримінували знищення бойового літака Су-27. Боташев 2012-го прибув у військову частину 23326-2, де попросив командира Євгена Олійника "покатати" на Су-27УБ. Боташев сів у крісло другого пілота. Разом з Олійником вони здійснили кілька маневрів у повітрі. Однак Боташев захотів виконати фігуру найвищого пілотажу "дзвін", після чого пілоти втратили контроль над машиною і катапультувалися. Їх обох звільнили.

До того Боташев командував авіабазою "Балтимор" у Воронежі. Після звільнення працював у добровільному товаристві сприяння армії, авіації та флоту Росії на посаді заступника директора аероклубу в Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Романенко про "золотих" пілотів Путіна: ЗСУ перемелюють армію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути