вівторок, 31 січня 2023 07:38

Війни можна було уникнути ‒ Джонсон дорікнув Заходу

Війни можна було уникнути ‒ Джонсон дорікнув Заходу
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що війни в Україні можна було уникнути. Фото: glavcom.ua

Повномасштабного російського вторгнення Росії в Україну можна було б уникнути, якби Захід мав сміливість і послідовно діяв, щоб привести Україну в НАТО.

Так вважає колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Про це він написав у своїй колонці для The Washington Post.

За словами Джонсона, Захід десятиліттями використовував "дипломатичну двозначність на тему НАТО і України – і це закінчилося повною катастрофою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відреагував на слова Джонсона про погрози Путіна

"Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику "відкритих дверей" в НАТО, і що вони мають право "обирати свою долю", і що Росія не повинна мати права вето. І весь цей час ми недвозначно давали зрозуміти Москві, що Україна ніколи не вступить до альянсу – бо дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето", ‒ пише Джонсон.

У результаті, за його словами, маємо "найгіршу війну" в Європі за останні 80 років.

"Путін вторгся не тому, що думав, що Україна збирається вступити в НАТО. Він завжди знав, що це малоймовірно. Він напав на Україну, тому що вважав – і мав численні докази цього – що ми не дуже серйозно ставилися до захисту України", ‒ наголосив Джонсон.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що російський диктатор Володимир Путінпогрожував йому ракетним ударом. Загроза Путіна була озвучена в ході телефонної розмови, яку сам Джонсон назвав "екстраординарною", і яка сталася перед самим вторгненням РФ в Україну, повідомляє BBC.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу. Саме десятирічні зволікання у цьому питанні призвели до найкривавішої війни в Європі за 80 років. Про це Джонсон написав у статті для британського видання Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Війни можна було уникнути ‒ Джонсон дорікнув Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути