понеділок, 08 серпня 2011 16:28

Від тайфуну "Муйфа" постраждали 357 тисяч китайців

Від тайфуну "Муйфа" постраждали 357 тисяч китайців

ід розгулу тайфуну "Муйфа" в східно-китайській провінції Чжецзян постраждали 357 тисяч жителів, повідомляє канцелярія Провінційного штабу з боротьби з повенями й посухою Китаю.

Хоча супертайфун на шляху до Східного Китаю підупав на силі й у неділю ввечері був перекваліфікований на сильний тропічний шторм, він все ж зруйнував 169 будинків, затопив 2740 гектарів полів, пошкодив 9 автодоріг і кілька дамб. Прямі економічні збитки від розгулу стихії, за даними агентства "Сіньхуа", оцінюються в 1,87 млрд юанів.

Напередодні як запобіжні заходів через наближення стихії на сході Китаю були скасовані десятки авіарейсів, з прибережних районів евакуйовано понад 400 тисяч осіб. Надзвичайний стан у районі Шанхаю запроваджено і щодо швидкісного залізничного транспорту.

Ввечері у п'ятницю "Муйфа" вирував над японським островом Окінава. Хвилі сягали 11 метрів заввишки. У районі Матобо випала рекордна за останні 30 років кількість опадів, 92 тис будинків знеструмлено. Поранень зазнали більш як 30 місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Від тайфуну "Муйфа" постраждали 357 тисяч китайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути