субота, 06 серпня 2011 15:21

До Шанхаю наближається тайфун, більше 200 тисяч людей евакуйовано

До Шанхаю наближається тайфун, більше 200 тисяч людей евакуйовано

У зв'язку з наближенням до східнокитайського узбережжя потужного тайфуну "Муйфа" в Шанхаї в найближчі години може бути оголошений "червоний" - третій за чотирибальною шкалою - рівень небезпеки, не виключають метеорологи.

У міжнародному аеропорту міста Ханчжоу вже скасовані 140 рейсів. Населенню Шанхая через ЗМІ та за допомогою розсилки СМС-повідомлень пропонується максимально обмежити перебування поза домом, даються інструкції на випадок повені. Очікується, що протягом сьогоднішньої ночі і завтрашнього дня в місті може випасти річна кількість опадів. За розрахунками синоптиків, їх кількість може скласти до 36 мм за годину. Особливі зусилля влади зосереджені на тому, щоб не допустити затоплення станцій метро і паралізації роботи міських служб.

По всьому узбережжю Східного Китаю розгорнуто роботу з підготовки до протистояння стихії. Очікується, що тайфун, який знаходиться в даний час в 400 кілометрах від берега, досягне материка сьогодні вночі. Згідно з останніми розрахунками, тайфун рухатиметься уздовж узбережжя провінцій Чжецзян і Цзянсу, і зачепить Шанхай. Потім стихія може нанести удар містам Ціндао і Далянь.

Вже зараз з небезпечних районів евакуйовано більше 200 тисяч людей.

Раніше майже 190 тисяч чоловік були евакуйовані в безпечні райони китайського острова Хайнань після того, як на його узбережжя обрушився тропічний шторм "Нок-Тен".

Зараз ви читаєте новину «До Шанхаю наближається тайфун, більше 200 тисяч людей евакуйовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути