Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2019 10:08

Вибухи в Кропивницькому: головний підозрюваний прокоментував трагедію

Вибухи в Кропивницькому: головний підозрюваний прокоментував трагедію
Ввечері 27 березня на парковці на вул. Київській, 48а в Кропивницькому вибухнула автоцистерна зі скрапленим газом. Постраждали 4 людей. Фото - Народна Правда

Кіровський районний суд Кропивницького обрав запобіжний захід для другого підозрюваного у вибухах на автостоянці. Директора фірми "Елан-Ві" Олександра Ляховецького взяли під варту із правом внесення застави у розмірі 1 млн грн. Про це кореспондентові Gazeta.ua повідомила прес-секретар прокурора області Наталія Алєксєєнко.

"Суд дослухався до доводів прокуратури та визначив підозрюваному арешт з правом внесення застави у понад один мільйон гривень. Підозрюваного взято під варту у залі суду. Другому підозрюваному у серії вибухів – інженеру цього підприємства, суд призначив домашній арешт. Оскільки прокуратура клопотала про тримання під вартою – на вказане рішення суду внесена апеляційна скарга", - зазначила Алєксєєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер водій автоцистерни, яка вибухнула в Кропивницькому

Обидва обвинувачених свою провину заперечують. Кажуть, газовоз, який вибухнув, належить іншій фірмі.

"Це нещасний випадок, ніякий людський фактор не вплинув на цю аварію. Сталася розгерметизація між двома ємностями, виникло полум'я. Окрім того, на момент переливання вся техніка - газовоз, газ, рукав, насос були постачальника. Ми за це не можемо відповідати", – пояснив Ляховецький.

Фірма-постачальник зареєстрована у Кривому Розі та розвозить скраплений газ у різні регіони України. Директор цієї компанії ситуацію не коментує.

Ввечері 27 березня на парковці на вул. Київській, 48а в Кропивницькому вибухнула автоцистерна зі скрапленим газом. Вогонь перекинувся на інші машини та будівлю колишньої станції техобслуговування. Сталися сім вибухів. Травмувалися четверо людей. Усіх з опіками забрали до лікарні. Місцева прокуратура оголосила підозру керівнику й інженеру компанії "Елан-Ві", яка зберігає та продає газ — Олександрові Ляховецькому і Олександрові Слюсару. Останнього затримали, коли намагався втекти з України. Їх підозрюють у порушенні правил безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Кропивницькому: головний підозрюваний прокоментував трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути