Ексклюзиви
середа, 08 березня 2023 17:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук пояснила, як працюватиме механізм примусової евакуації дітей

Верещук пояснила, як працюватиме механізм примусової евакуації дітей
Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила, що дітей не будуть розлучати з рідними. Фото: Мінреінтеграції

Відмовитись від евакуації дітей з Бахмута на Донеччині – неможливо.

Дітей будуть вивозити в супроводі принаймні одного з батьків, чи опікунів. Про це в ефірі телемарафону повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Gazeta.ua.

За її словами, в Україні розробили градації щодо територій бойових дій – території, які перебувають в оточенні і блокуванні, де ведуться активні бойові дії, де можливі бойові дії. Відтак, активні бойові дії зараз тривають у 132 громадах, однак примусова евакуація поки що буде лише з Бахмута.

Верещук наголосила, що дітей не будуть розлучати з рідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По ворогу наноситься вогонь ‒ у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут

"Ні в якому разі дитину розлучати з родиною не будемо. Якщо дорослий ухвалює рішення, він має підписати відповідну форму і відмовитись від евакуації. Якщо є малолітня дитина на утриманні, ця опція не працює щодо одного з дорослих. Вони зобов'язані супроводжувати дитину до місця, куди буде здійснюватись евакуація", – пояснила вона.

Вона також відповіла на запитання про те, що буде з дітьми, якщо батьки категорично відмовляться виїжджати.

"Досвід останнього місяця показує, що якщо наша Нацполіція або евакуаційні групи прибувають на місце, де перебуває дитина з дорослим, як правило, люди не відмовляються", – зазначила вона.

Верещук додала, що люди в Бахмуті в основному зараз ховаються в підвалах, тому основною проблемою для правоохоронців залишається їх знайти.

7 березня Кабінет міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Підставою для обов'язкової евакуації є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування і Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут, повідомило міністерство.

Зараз ви читаєте новину «Верещук пояснила, як працюватиме механізм примусової евакуації дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути