вівторок, 01 червня 2021 22:48

В Україні зростає кількість зґвалтувань дітей

В Україні зростає кількість зґвалтувань дітей
2021 року кількість зґвалтувань зросла на чверть. Фото: pexels.com

В Україні другий рік поспіль зростає кількість зґвалтувань дітей.

"Більше ніж наполовину минулого року зросла кількість дітей, які постраждали від зґвалтувань, а 2021 року - майже на чверть. У більшості випадків сексуальне насильство над дітьми відбувається особами з їх близького оточення, не менше 30 відсотків з них - родичі неповнолітніх", - сказала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, передає "Укрінформ".

Вона наголосила на необхідності посилити протидію розповсюдженню дитячої порнографії, сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Венедіктова закликала правоохоронців та державні органи взяти на контроль протидію насильству відносно дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом останніх двох років за такими фактами почали майже 100 кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День захисту дітей: як святкують в Україні

"Я вимагаю від профільних міністерств зміни підходів до вибору кандидатів в опікуни, піклувальники, вихователі спеціалізованих установ, а також врегулювання обов'язків законних представників. Разом з тим, слід вжити дієвих комплексних заходів для підвищення ефективності діяльності місцевих органів соцзахисту і служб у справах дітей" , - сказала Венедіктова.

Військові 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр" привітали Україну з Днем захисту дітей. Напередодні Дня захисту дітей протитанкові підрозділи бригади розважили учнів навчально-виховного комплексу в селі Хлібодарівка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає кількість зґвалтувань дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути