вівторок, 01 червня 2021 10:49

День захисту дітей: як святкують в Україні

День захисту дітей: як святкують в Україні
1 червня - не єдине дитяче свято в році. Фото: pixabay.com

Щорічно в Україні та світі відзначають День захисту дітей. Свято започаткували, щоб привернути увагу до проблем і прав дитини.

Цього дня організовують ярмарки, фестивалі, виставки та різні розважальні заходи. Також проводять акції та мітинги щодо захисту дитячих прав. Традиційно свято збігається з початком шкільних канікул. В Україні його відзначають із 1998-го.

Перша міжнародна конференція з проблем молоді відбулася у Женеві 1 червня 1925 року. Саме ж свято заснували в Парижі 1949-го рішенням Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше його відзначили 1950 року в 51 країні світу.

Волонтери в День захисту дітей відвідують дитячі будинки та допомагають сиротам. Також проводять благодійні збори для дітей з інвалідністю та важкими захворюваннями.

1 червня - не єдине дитяче свято протягом року. Всесвітній день дитини відзначають 20 листопада. Цбого дня 1989-го Генеральна асамблея ООН прийняла Конвенцію про права дитини. Україна ратифікувала її 27 вересня 1991 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "День захисту дітей - наше професійне свято" - військові зворушили світлинами

Процес дошкільної освіти в Україні повністю переформатують на законодавчому рівні. Вона розглядатиметься як освіта стадії раннього розвитку людини. Це вкладається в концепцію розвитку анонсованого президентом університету.

Зараз ви читаєте новину «День захисту дітей: як святкують в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути