вівторок, 01 червня 2021 10:27

"День захисту дітей - наше професійне свято" - військові зворушили світлинами
16

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Військові 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр" привітали Україну з Днем захисту дітей.

"Мало хто з нас сім років тому міг передбачити, що День захисту дітей стане нашим професійним святом. Та з 2014 року Збройні сили України взялися протистояти російському агресору. І переважна більшість бійців пішла на фронт саме заради дітей. Саме їхнє майбутнє в мирній та сильній незалежній Україні мотивує нас не опускати руки, коли важко, підніматися, коли спотикаємося, не ховатися, коли страшно, стримувати ворога, не даючи йому просуватися вперед, і берегти від нього мирні українські території. Саме тому ми відзначаємо День захисту дітей разом з усією Україною", - написала пресслужба підрозділу у Facebook.

Напередодні Дня захисту дітей протитанкові підрозділи бригади розважили учнів навчально-виховного комплексу в селі Хлібодарівка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли сутінки спустилися на донбаські пагорби" - бійці поділилися душевними знімками з передової

Військові показали дітям техніку та озброєння. Охочих катали на байках, дали поміряти засоби захисту, вчили такмеду. Також влаштували частування й подарували книгу про український Донбас.

"Ми зичимо нашим дітям щасливого майбутнього, розвитку та великих можливостей у житті. І присягаємося бути тими, на кого вони зможуть покластися, і хто забезпечить їм захист та піклування", - кажуть армійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сторожі спокою України: "холодноярці" зворушили мережу знімками

День захисту дітей відзначають у світі щороку 1 червня. Свято заснували 1949-го рішенням Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначили 1950 року в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей святкують із 1998-го.

20 листопада 1989 року Генеральна асамблея ООН прийняла Конвенцію про права дитини. Україна ратифікувала її 27 вересня 1991 року.

Зараз ви читаєте новину «"День захисту дітей - наше професійне свято" - військові зворушили світлинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути