середа, 04 квітня 2012 16:00

В столичному тролейбусному депо екскаватор потрощив 40 кіосків
6

Екскаватори розтрощили кіоски вартістю близько 3 мільйонів гривень
Фото: Фото: Андрія Жигайла
За годину екскаватори залишили за собою купи побитого пластику та металу зі склом
Попов каже, що він серйозно взявся за справу
Щоб демонтувати одну незаконну малу архітектурну форму потрібно 3 тисячі гривень

40 кіосків, сьогодні вранці в столичному тролейбусному депо розтрощили два екскаватори. Тут зберігають демонтовані з вулиць міста незаконно встановлені малі архітектурні форми.

Так міська влада хоче показати що вона тепер буде жорстоко боротись з незаконними їх встановленням в Києві. Екскаватори розтрощили кіоски вартістю близько 3 мільйони гривень.

"Щоб демонтувати одну незаконну малу архітектурну форму потрібно 3 тисячі гривень. Потім ми привозимо її сюди, або на інший майданчик що на Оболоні. Тут кіоски зберігаються пів року. Власник може прийти і забрати його, відшкодувавши його демонтаж та заплатити штраф 1700 гривень. Якщо він не з'явиться, ми його розламаємо", -каже Сергій Садовий, голова управління благоустрою столиці.

За годину екскаватори залишили за собою купи побитого пластику та металу зі склом. Його згодом розберуть, пересортують та передадуть на утилізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лук'янівському ринку кипіли пристрасті: продавці забарикадувались і не пускали власників

"Усього в Києві 15 тисяч кіосків. Поки точно відомо, що 1000 з них встановлені без дозволів. Їх демонтують найближчим часом. За учора міліціонери разом з нашими працівниками демонтували 41 МАФ. Через це столичний бюджет недоотримує щороку близько 135 мільйонів гривень. В столиці є декілька операторів, які є власниками мереж кіосків. Їх лобіюють депутати Київради, та Верховної Ради України. Це є попередження для них, що ми серйозно взялись за справу", - сказав Олександр Попов.

За його словами сьогодні розтрощили кіоски, які продавали спиртні напої поруч зі школами та дитячими закладами. На сьогодні в столиці таких залишилось 170 точок. Їх найближчим часом демонтують.

Також Попов висловив ідею про можливість передання кіосків громадським організаціям, що опікуються бездомними тваринами.

Зараз ви читаєте новину «В столичному тролейбусному депо екскаватор потрощив 40 кіосків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути